DSC 8247

Новий навчально-методичний центр Федерації профспілок Рівненської області активізував роботу з усіма категоріями слухачів. Серед тих, хто прослухає одноденні навчальні курси будуть голови первинних профспілкових організацій, скарбники і бухгалтери профкомів, молодіжний профактив, голови координаційних рад,громадські інспектори праці. Для всіх категорій розроблено індивідуальні програми, в яких включено теми за замовленнями самих слухачів. Складено і затверджено  графіки (з  визначенням  дат і категорій запрошених) виїзних семінарів,  які  впродовж  року відбудуться у кожному районі та у містах області.

Серія семінарських занять відкрилась днями одноденним семінаром для голів обласних галузевих профспілкових організацій. Тобто в навчальну аудиторію прийшли профспілкові капітани-професіонали, які самі вчать  команди профактиву ы э чому повчитися й у них.

Справа відповідальна і важлива. Тому , відкриваючи семінар ,голова ФПО Микола Шершуна зазначив:

- Події, що відбуваються в країні, всередині профспілкового руху  настільки  багатогранні і швидкоплинні, що для того, щоб їх вчасно і у повному обсязі охопити і зрозуміти, потрібне і сучасне мислення, і знання законодавчої бази, і досконале володіння навичками профспілкової діяльності. І ще багато чого, що визначає профспілкового лідера, як особистість, за якою ідуть люди. І яка здатна реально змінити профрух, перевести його на шлях модернізації і оновлення. Безперечно, наголосив він, що багаторічний досвід практичної роботи – це великий плюс для характеристики лідера, але той , хто не прагне до щоденного набуття нових знань, хто застиг у своєму розвитку, ризикує залишитись у вчорашньому дні. А нам всім потрібно впевнено вести профспілковий корабель у європейське завтра, сміливо і рішуче протиставляти можновладцям яким вигідно бачити профспілки розрізненими і слабкими..  Бо люди від нас чекають впевнених, консолідованих дій на захист їх законних  прав та  інтересів.

Микола Шершун також націлив лідерів галузевих профорганізацій області на подальше удосконалення форм і методів роботи з профактивом,  особливо  у первинках, на посилення гласності, на системне .розповсюдження кращого досвіду через  профнавчання і мас-медіа, на вироблення стратегії фінансового і організаційного  зміцнення профруху на обласному і всеукраїнському рівнях.

Учасники семінару прослухали нову і корисну інформацію про порядок надання субсидій від головного спеціаліста відділу соціальних виплат департаменту соціального захисту населення ОДА  Наталіїї  Момотюк. Ознайомились з податковими новаціями та змінами у 2015 році з виступу головного державного інспектора сектору комунікацій Головного управління ДФС у Рівненській  області  Тетяни  Вакульчук.

Про нові законодавчі зміни у пенсійному законодавстві з учасниками семінару говорила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Тетяна Панащук. Спеціаліст відділення Національної служби посередництва і примирення в області Оксана Туринська познайомила присутніх з механізмами ведення колективного трудового спору. Викликала жвавий інтерес у присутніх тема етики ведення колективних переговорів, з якою виступила доцент, кандидат історичних наук кафедри культурології  РДГУ Людмила Казначеєва.

В процесі підготовки до навчання у його організаторів визріли пропозиції щодо використання нових форм занять: від традиційних лекцій до інтерактивного спілкування і рольових ігор з використанням комп’ютерної техніки. Бо умови і технічне оснащення Навчально-методичного центру  ФПРО дозволяють  використовувати такі сучасні технології.

Інформаційно-аналітичний центр ФПО

DSC 8252