DSC01377

 

13 травня 2015 року у Харківському соціально-економічному інституті відбулася науково-практична конференція «Попередження та вирішення конфліктів».

 

Урочисте відкриття конференції відбулося в конференц-залі ХСЕІ за участі викладачів, студентів і молодих науковців інституту. З вітальним словом до учасників конференції виступив в.о. ректора ХСЕІ Олександр Олександрович Каревік. На пленарному засіданні присутні уважно слухали доповіді проректора з навчальної роботи ХСЕІ Степанової Л.Б. «Переговорні стратегії у вирішенні конфліктів», керівників секцій к. іст. н., доц. Шаповалової Н.С. «Проблеми соціалізації учасників бойових дій» та к. філос. н., доц. Дишкант Т.М. «Стрес і попередження конфлікту». По закінченні пленарного засідання роботу конференції було продовжено у секції 1 «Вирішення конфліктів у трудових колективах» та у секції 2 «Психологія конфліктів та особливості їх вирішення».

 

DSC01379

 

Доповідачі конференції підготували виступи, в яких висвітлювалися теми:

- Переговори як спосіб вирішення трудових конфліктів

- Вирішення конфлікту в діаді «керівник-підлеглий»

- Компроміс в процесі переговорів

- Залежність способу вирішення конфлікту від стратегій, що обираються опонентами

- Психологічні умови успіху на переговорах

- Способи управління емоціями

- Принципи психологічного посередництва у завершені конфліктів

- Вирішення проблем взаємовідносин між батьками та дітьми.

 

DSC01385

 

Учасники конференції обмінялись думками щодо актуалізації та виявлення шляхів попередження та вирішення конфліктів. Присутні дійшли висновку, що саме профспілки виступають активними учасниками процесу попередження та вирішення конфліктів у трудових колективах.

 

 

DSC01372

Олена Шпурік,

декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ