919

 

Обласним фестивалем «Мама, тато, я – спортивна сім’я» в Долині троянд м. Черкаси 7.05.2015 року стартувала ХХІІ Спартакіада профспілок Черкащини.

Долучилися до проведення свята управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Команди сімей-учасників  обласного центру, міст та районів області показали свої вміння у 6 спортивних естафетах та вікторині.

            За результатами змагань переможцями стали:

I місце – сім'я Побиванець (тато Олексій, мама Євгенія, син Олег) з м. Черкаси;

II місце – сім’я Калашник (тато Олексій, мама Лариса, донька Ксенія) з  м. Черкаси;

III місце – сім’я Захарченко (тато Андрій, мама Людмила, син Владислав) з Чигиринського району.

            Переможці фестивалю були нагороджені медалями, грамотами, спортивним інвентарем.

        

12.05.2015 року  фізкультурно-спортивним товариством «Спартак» за підтримки Федерації профспілок області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, відділення НОК України проведено відкритий чемпіонат з  легкоатлетичного кросу серед вихованців  обласної комплексної ДЮСШ «Спартак» та працівників галузевих профспілкових об’єднань,  приурочений 80 – річчю від дня заснування ФСТ «Спартак», в якому взяли участь майже 200 осіб.

           Біля Пагорба Слави, в парку відпочинку «Долина троянд», відбулося урочисте відкриття змагань,  на яке завітали керівники  обласних і міських спортивних організацій, провідні спортсмени, заслужені ветерани спорту Черкащини.

         Учасників Спартакіади тепло привітали голова Федерації профспілок області Петро Шевченко,  заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Катерина Коваленко, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, член виконкому відділення НОК України, голова фізкультурно-спортивного товариства « Спартак» Юрій Мрачковський.

           Змагання проводились на дистанціях 500 метрів для дівчат (1994-1996 р.н.), 400 метрів для дівчат (1997-1999 р.н.),  1000 метрів для юнаків (1994-1996 р.н.) та 800 метрів для юнаків (1997- 1999 р.н.), а також дистанції  500, 400, 300 метрів для учасників  інших відповідних вікових категорій.

          А в другій частині змагань за програмою XXII Спартакіади профспілок області на старт вийшли любителі спорту дев’яти галузевих профспілкових об’єднань області, котрі  виступали у двох вікових категоріях серед жінок та чоловіків, на дистанціях 300 і 800 метрів.

            Учасниками забігу були особисто голова Федерації профспілок області Петро Шевченко , голова ФСТ «Спартак», Юрій Мрачковський,  директор обласної ДЮСШ ФСТ «Спартак»,  майстер спорту України Ольга Ковальова,  заслужений тренер України з кікбоксінгу Дмитро Ткаченко, майстер спорту міжнародного класу, член збірної команди України з боксу Олег Прудкий.

Їх участь у кросі послужила добрим прикладом для юних спортсменів.

Переможцями XXII Спартакіади стали – Микола Луценко (обком профспілки працівників держустанов), Світлана Федорова ( обком профспілки працівників культури), Руслан Лук’яненко та Андрій Матусевич  (обком профспілки працівників освіти та науки України).

        Призери і переможці змагань нагороджені грамотами і медалями, нагородною атрибутикою Відділення НОК України в Черкаській області.

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

 

9191