100 1291

28 травня 2015 року відбулось IX пленарне засідання Ради Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним:

- ”Про забезпечення балансу інтересів субєктів трудових відносин засобами соціального діалогу”

Відкрив засідання Ради перший заступник Голови Федерації профспілок області Микола Колесник.

100 1305

В засіданні взяли участь: члени Ради Федерації, керівники членських організацій ФПО, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, перший заступник Голови облдержадміністрації Андрій Гижко, Голова обласного обєднання організацій роботодавців Петро Кузнєцов, директор Вінницького обласного Центру зайнятості Вячеслав Гаврилюк, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Микола Черненко, начальник регіонального відділення НСПП у Вінницькій області Іван Андрущак, перший заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва, заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Вінницькій області Юрій Ковальчук, начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області Володимир Боковець, голови районних координаційних рад голів профкомітетів, заступники керівників членських організацій ФПО, члени молодіжної ради ФПО, працівники Апарату ФПО, представники ЗМІ.

100 1299

З доповіддю Про забезпечення балансу інтересів суб’єктів трудових відносин засобами соціального діалогу” виступив перший заступник Голови ФПО Микола Колесник.

В обговоренні виступили:

Þ    Марина Кващук – голова профкому олієжиркомбінату;

Þ    Володимир Слободянюк - голова обласної організації профспілки працівників текстильної та легкої промисловості;

Þ    Тетяна Побережна – заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури;

Þ    Іван Лєта – заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоровя;

Þ    Андрій Гижко – перший заступник Голови облдержадміністрації;

Þ    Петро Кузнєцов – голова обласного обєднання організацій роботодавців;

Þ    Григорій Осовий – Голова Федерації профспілок України.

100 1368

Перший заступник Голови Федерації профспілок області – Микола Колесник підвів підсумки обговорення і наголосив, що переважна більшість членських організацій системно працюють над підвищенням ефективності представництва та захисту соціально-економічних, трудових прав своїх спілчан. Сприяють збереженню чисельності і підвищенню продуктивної зайнятості спілчан, збільшенню їх трудових доходів, створенню безпечних умов праці, встановленню додаткових соціальних гарантій. Проводять роботу по досягненню балансу інтересів між субєктами трудових відносин засобами соціального діалогу усіх рівнів.

Разом з тим, доповідач звернув увагу на те, що позитивних результатів у досягненні балансу інтересів субєктів трудових відносин ще не досягнуто. Для виконання надзвичайно складних завдань сьогодення необхідно терміново переформатувати відносини з владою та роботодавцями.

В надскладних умовах сьогодення, коли відбувається справжній наступ на права трудівників, необхідно повною мірою використовувати можливості колективних договорів для захисту законних прав та інтересів членів профспілок.

Рада ухвалила відповідну постанову з обговорюваного питання.

Пленум розглянув організаційне питання.

Головою Федерації профспілок області обрано Колесника Миколу Павловича.

Федерація профспілок Вінницької області