DSCN1632

 

Документ, що передбачає координацію дій влади, профспілок і роботодавців у питаннях трудової діяльності та соціальної захищеності найманих працівників, 3 червня ц.р. підписали голова КМДА Віталій Кличко, голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник і голова Спільного представницького органу роботодавців м. Києва Віталій Майко.

Основні положення документа були розроблені Київською міською тристоронньою соціально-економічною радою. Над проектом Угоди сторони працювали протягом року, і відрадно що з усіх ключових питань удалося досягти компромісу.

«Сьогодні непрості для країни часи. І ми всі розуміємо, що підтримуючи один одного, разом ми можемо стабілізувати ситуацію. Сьогодні ми підписуємо тристоронню угоду, яка, у першу чергу, декларує готовність до співпраці та взаємної допомоги. Зі свого боку, я не тільки декларую, а й готовий до взаємної співпраці між міською владою, профспілками та роботодавцями столиці.

Голова Міськпрофради Валентин Мельник висловив упевненість, що підписання Угоди свідчить про об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін на благо простих трудівників.

«Завдання у нас одне, наголосив Валентин Мельник, покращення життя киян. Ми б дуже хотіли, щоб виконувалися всі соціальні стандарти, які запроваджуються в м. Києві, і кияни могли стабільно працювати на добробут рідного міста. Підписання Угоди ‑ це знакова подія не лише для підписантів, а й для всіх киян. Це перш за все сигнал того, що в місті є конкретний план дій, щоб посилити соціальний захист мешканців столиці.

Сьогодні, вперше за всі роки, велика відповідальність лежить і на депутатах міської ради, яку очолює мер міста. Ми сподіваємося що ті зобов’язання, які відображені в документі, будуть відтворені у практичних реаліях.»

Нова Територіальна угода має стати «дорожньою картою», яка визначатиме соціально-економічний розвиток у Києві на найближчі три роки та стане найбільш дієвим інструментом у питаннях захищеності людей та забезпеченості роботи реального сектору економіки міста. Крім того, цей документ має стати основою для продовження соціального діалогу в столиці та консолідації спільних дій влади, профспілок і роботодавців задля підвищення рівня життя киян.

 

Управління організаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення та загальних питань

Київської міської ради профспілок

 

DSCN1607

 

DSCN1612