Изображение 013

 

Запорізька обласна рада профспілок тримає на контролі підготовку і проведення дитячої оздоровчої кампанії, співпрацює з 40 оздоровчими таборами, роботодавцями, органами влади і місцевого самоврядування.

Починаючи з другої половини травня комісія в складі фахівців облпрофради, галузевих профспілок, технічних інспекторів праці профспілок, перед заїздом дітей, здійснюють перевірку оздоровчих закладів з питань організації безпечного відпочинку і організації дозвілля дітей.

Зауваження і пропозиції висловлені членами комісії керівникам оздоровчих закладів були усунені невідкладно і в повному обсязі.

У Якимівському районі смт Кирилівка на високому рівні підготувались до прийому дітей оздоровчі заклади "Зміна" – директор Оксана Змаженко, "Юність" – директор Олександр Кочерга, "Северянін" – директор Леонід Борисенко, "Лазурная радуга" – директор Валентина Маклякова.

По м. Приморську оздоровчі заклади ім. Гагаріна – директор Олександр Чейлитко. До речі в цьому закладі проведені ремонти корпусів, їдальні, упорядковано спортивні майданчики. На території закладу і в їдальні установлені 5 відеокамер, які дають змогу батькам в он-лайн режимі цілодобово спостерігати за життям в таборі і відпочинком своїх дітей. Оздоровчий заклад "Прометей" утопає в зелених насадженнях – директор Олена Куценко. Готові до прийому дітей табори "Салют" – директор Віталій Кірьяченко, "Волна" – директор Надія Клименко.

По м. Бердянськ, де в минулому році буревій наніс великої шкоди на даний час  повністю ліквідовані його наслідки. До оздоровчого сезону готовий дитячий оздоровчий заклад "Червона гвоздика" – директор Тетяна Михайленко. Територія упорядкована, корпуси відремонтовано. Установлені відеокамери по території закладу, що дає змогу як адміністрації так і батькам дітей, які відпочивають, бути в курсі справ, що відбувається в таборі. Уперше у цьому році працюватиме новий напрямок роботи під назвою "Хутори розваг". Для цього побудовані старовинні хати дев'ятнадцятого століття з натуральною піччю, побудована конюшня для коней. На яких діти будуть навчені верхової їзди. Добре підготувались і табори "Райський куточок" – директор Олена Бакай та "Дзержинець" – директор Леонід Старовойтов. У цих закладах створені всі умови для повноцінного відпочинку дітей і підлітків.

На березі р. Дніпро підготовлені до прийому дітей табори "Маяк" ПАО "Мотор Січ", "супутник" ВАТ "Запоріжсталь", "Юний локомотивець" Запорізького електровозоремонтного заводу, де збудовані плавальні басейни які користуються у дітей високою популярністю. У приміщеннях зроблені ремонти, придбані необхідні матеріали і обладнання для забезпечення повноцінного відпочинку дітей. Території пляжів обладнані тіньовими навісам, душевими кабінами. Під час купання дітей за ними стежать матроси-рятівники, вожаті, а також постійно знаходиться медична сестра.

На професійному рівні у кожному закладі підготовлені програми відпочинку. Вожаті мають достатньо досвіду по роботі з дітьми. У кожному таборі є група вожатих, які щорічно працюють з дітьми, а взимку готують для них творчі програми.

 

Изображение 029

 

У творчих колективах, гуртках по інтересам, спортивних секціях діти опановують багато корисних навичок. Різноманітні конкурси, змагання, фестивалі проходять щодня, дітям ніколи нудьгувати.

Велику увагу щодо організації оздоровлення дітей членів профспілок приділяють обласні організації профспілок працівників металургійної і гірничодобувної промисловості – голова Валерій Сєдов, освіти і науки – голова Надія Гринь, охорони здоров'я – голова Ірина Бальченко, електротехнічної промисловості – голова Едуард Земка, а також профспілкові комітети ПАТ "Мотор Січ" – голова Михайло Труш, ВАТ "Запоріжсталь" – голова Леонід Анісімов та інші.

Сторони соціального діалогу, Запорізька облдержадміністрація, облрада, органи місцевого самоврядування, обласна рада профспілок, профспілкові комітети підприємств та організацій, власники таборів, спільно з органами забезпечення безпечної життєдіяльності населення постійно контролюють ситуацію і роблять все можливе для якісного і безпечного відпочинку дітей і підлітків.

У першу зміну вже відпочивають більше п'яти тисяч дітей та підлітків. Оздоровчий сезон відкрито. Запрошуємо на відпочинок всіх бажаючих.

 

Анатолій Черепєхін,

Зав. відділом культурно-масової,

спортивної роботи і оздоровлення

 Запорізької облпрофради