DSC 0358

 

17 червня 2015 року у Харкові завершено роботу 2-денного навчально-практичного семінару «Трудова школа», проведеного за підтримки Об’єднання профспілок Харківської області спільно з Харківським соціально-економічним інститутом (факультетом підвищення кваліфікації профспілкових кадрів) для профспілкового активу області.

У семінарі взяли участь голови обласних, галузевих та первинних профспілкових організацій, представники профкомів провідних підприємств і організацій Харківщини: ПАТ «Турбоатом», АО «ХТЗ», ПАУ ДП ХМЗ «ФЕД», ВАТ «ХМЗ «Світло Шахтаря», ПАТ «Харківський плитковий завод», ОАО «Коннектор», АО «ХПЗ», ПАТ «Завод «Південкабель», ПАТ «Євроцемент - Україна», ДП «Завод радіореле», КП «Харківводоканал»,  ДП «ДНЦЛЗ», КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та інших.

Учасники семінару протягом двох днів активно працювали за програмою «Трудової школи» з лекторами-викладачами профспілкового навчання – президентом наглядової ради Інституту соціального партнерства, магістром соціального управління Юрієм Буздуган та директором Інституту соціального партнерства, кандидатом філософських наук Оленою Скоморощенко. В ході занять було використано велику кількість відеоматеріалів, презентаційних матеріалів за темами: «Профспілки та глобальні цілі України», «Профспілки та геополітика України», «Ідентичність та профспілки», «Історія і досвід профспілкового руху в контексті актуальних завдань профспілок України», «Нові методи експлуатації в сучасній економіці», «Як боротися за права трудівників в сучасній економіці», «Соціальні технології - зброя в руках профспілки і запорука здобуття її перемог», «Профспілки та цінності».

Важливим напрацюванням семінару стало визначення пріоритетів та цінностей профспілок, розуміння їх ролі в сучасних умовах. В процесі інтерактивного навчання виникали живі дискусії, що пробуджували активну позицію спілчан та віру у силу профспілок.

Учасники навчання відмітили важливість проведення таких семінарів і зазначили необхідність застосовування отриманих знань на практиці, донесення їх до членів профспілки.

 

Олена Шпурік,

декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ

 

 

DSC 0364

 

DSC 0370