Изображение 4492

         З 38 дитячих оздоровчих закладів (ДОЗ) підприємств, що відкриваються цього літа на Дніпропетровщині та на морському узбережжі, комунальники мають 6, чотири з яких знаходяться на балансі обкому профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

         Минулого четверга ми побували на відкритті першої партії в одному з цих закладів. Табір «Комунарець» розташований у с. Могилів Царичанського району у мальовничому місці на березі річки Оріль і розрахований на 320 відпочиваючих. Для них тут створені всі умови, організоване якісне 6-разове харчування, для чого ведеться закупівля напряму і без посередників необхідних продуктів, що одночасно дозволяє й зменшити вартість харчування і самої путівки.

 

Изображение 4549

         Наступного року «Комунарець» має відзначити своє 40-річчя. За цей час тут відпочили десятки тисяч дітей. Вони дуже люблять цю свою перлину радості, в чому велика заслуга колективу закладу, який піклується про кожного з них.

         Як і завжди, обком профспілки цього року за допомогою господарників галузі доклав чималих зусиль до підготовки к відкриттю цього закладу. Зокрема, перекриті дахи над деякими корпусами, оновлена очисна система, великий ремонт зроблено в їдальні (її стіни дуже красиво оздоблені знаменитим петриківським розписом), оновлені приміщення житлових корпусів і придбані нові меблі.

         На урочистій лінійці у «Комунарці» голова обкому профспілки Анастасія Демідова подякувала всім, хто сприяв цьому святу дитинства. Добрі слова прозвучали на адресу керівників комунальних підприємств і профспілкових комітетів, колективу закладу (начальник Ірина Бараннік, технічний директор – Дмитро Вовк). Загалом, за її словами, у шести дитячих закладах зараз відпочивають близько тисячі дітлахів, в тому числі з малозабезпечених сімей, інтернатів, а табір Корчагінець» прийняв 50 дітей із зони АТО. У «Комунарці» також оздоровлюються і одночасно поповнюють багаж знань кращі учні Малої академії наук і переможці олімпіад, які отримали безкоштовні путівки.

 

Изображение 4523

 

      З привітаннями до учасників заходу звернулися також заступник голови Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Юрій Чернов, голова Дніпродзержинського міськкому профспілки комунальників Тамара Суділовська, представник громадської організації «Українська перспектива» Марія Пустова та інші. Вони побажали малечі цікавого і корисного відпочинку.  

 

Изображение 4550

 

     Вихованці «Комунарця», зі свого боку, теж привітали гостей різноманітними концертними номерами, один з яких був присвячений подвигам українських воїнів, що нині боронять нашу землю від ворожої навали.

         19 червня також розпочалася перша партія у таборі «Лісова казка» Дніпропетровського обкому профспілки працівників освіти і науки.

 

Изображение 4557 

                                                                           В.Коврига, зав.прес-центром

                                                                           Дніпропетровського

                                                                          облпрофоб’єднання