rr

 

Голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Король звернувся з листом до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. «Звернутися до Вас змушує ситуація, яка склалася в державі у зв’язку з реформуванням системи соціального страхування та пенсійного забезпечення, зазначається в листі очільника профспілок нашого краю. Прийняті з цих питань закони є грубим порушенням конституційних норм, обмеженням прав застрахованих осіб і членів їхніх сімей, значним зниженням рівня їх соціального захисту.

         Скасування часткового фінансування за рахунок коштів соціального страхування санаторно-курортного лікування, дитячого оздоровлення, санаторіїв-профілакторіїв та дитячо-юнацьких спортивних шкіл вкрай негативно позначилося на фінансово-господарській діяльності цих закладів, призвели до значного зменшення кількості оздоровлення працюючих, студентів, дітей, скорочення чисельності працюючих.

         Обласна рада профспілок виступає категорично проти порушення соціальних прав працівників і ветеранів, руйнування існуючої системи соціального страхування, погіршення пенсійного забезпечення, зменшення обсягу соціальних послуг для застрахованих осіб і членів їх сімей.

       Звертаємось до Вас, як до керівника парламенту, народних депутатів, які представляють у Верховній Раді України виборців Закарпаття, невідкладно розглянути та прийняти в цілому законопроекти:

- реєстр. №2883 щодо індексації грошових доходів населення;

- реєстр. №2682 щодо зниження рівня оподаткування пенсій;

- реєстр. №2698 щодо зняття обмежень на виплату повної пенсії працюючим пенсіонерам;

- реєстр. №2835 щодо здешевлення ціни на природний газ для населення;

- реєстр. №2245 щодо відновлення за рахунок коштів соціального страхування часткового фінансування літнього оздоровлення дітей, санаторно-курортного лікування працівників».

Про це йдеться у листі голови Закарпатської обласної ради профспілок Івана Короля до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради