5w

Профспілковому руху в світі вже декілька століть. Умовними прообразами профспілок можна назвати артілі 17 століття, які діяли в Європі. В Україні ж профспілковий рух умовно починає відлік з 1817 року, коли у Львові створили «Товариство взаємної допомоги членів друкарської справи».

Активізувалися профспілки під час революції 1905-1905 років, і тоді ж вони зіткнулися з амбіціями політичних партій, які намагалися використати їх у своїй політичній боротьбі.

Якщо говорити про українську сучасність, то 85% членів профспілок входять до Федерації профспілок України – найбільшого всеукраїнського профспілкового об’єднання. На Волині в складі Федерації профспілок - 127 тисяч працівників різних галузей.

У травні головою обласної Федерації профспілок обрали Іванну Дубинку-Філозоф. До цього призначення пані Іванна знала про роботу профспілок зсередини. Адже тривалий час вона очолювала Луцьку районну організацію профспілки працівників освіти і науки. А з 2010 року вона працювала заступником голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки.

(Інтервю читайте тут)

Прес-центр ФПУ