P1210011

Коли спеціалісти навчально-методичного центру профспілок Волині запрошують активістів на навчання, то у відповідь частенько можна почути: «А Літковець щось читає?» І якщо читає, то зал буде повний, а семінар успішний. На нього ходять, як на хорошого актора, бо година його занять це вибух інтелекту, аналітики і такого справжнього, чоловічого шарму, аристократизму та шляхетності, який зустрінеш нечасто.

Літковець завжди закохує в себе аудиторію і завжди завершує під аплодисменти.

Тарас Літковець - переможець конкурсу на найкращого викладача системи профспілкової освіти України, заступник декана історичного факультету Східноєвропейського університету, член спілки журналістів, політолог, відомий в середовищі профактивістів Волині як блискучий викладач навчального центру.

Але це, як він сам каже, «у тому житті». В цьому - з лютого місяця, Тарас- заступник командира 17 окремого мотопіхотного батальйону збройних сил України. І на передовій він має позивний «Академік». Прибувши з фронту на коротку десятиденку Тарас Миколайович завітав до колективу Навчально- методичного центру профспілок. Зустріч відбулася після роботи, але додому ніхто не спішив і більше двох годин всі слухали з перших уст про те, що кожного українця зараз хвилює найбільше- про війну.

P1210009

На завершення ми запитали: «вас не ображає, що ви там ризикуєте, живете в польових умовах, а тут люди спокійно ходять на роботу, сидять в кав’рнях, гуляють на весіллях?»
«За це ми і воюємо, за спокійну Україну», - сказав Тарас.
В нашому центрі бувають на навчаннях багато профак4тивістів з різних областей України, де викладає Тарас Літковець. Подивіться на фото. Згадайте і помоліться за те, щоб іще в стінах нашого навчального центру зустрітись з цим мужнім чоловіком і щоб до його коронної теми: «Профспілки в системі громадянського суспільства» додалося трохи спогадів про те, як він це громадянське суспільство захищав.

P1210015

Вл.інф.