Вож 2

 

Запорізька облпрофрада тримає на контролі хід проведення дитячої оздоровчої кампанії. За доброю традицією літо 2015 року запрошує на відпочинок та оздоровлення  дітей та підлітків на узбережжя Азовського моря (смт Кирилівка Запорізької області). Літо добігає своєї золотої середини, а  в дитячих таборах області оздоровлюється більше восьми тисяч дітей.

У смт Кирилівка полюбляють відпочивати діти не тільки із Запорізької, а й Дніпропетровської, Харківської, Донецької та інших областей України, де створені всі належні умови  для повноцінного відпочинку. Щодо проживання, то дітей розміщено у кімнатах по 3 – 5 осіб. Щодо харчування, то воно є 5-разовим, смачним і калорійним. На високому рівні проводяться культурно-масові і спортивні заходи, але найголовніше – це тепле море, гарні кліматичні умови і уважний та відповідальний персонал.

У таборах "Северянин" – директор Леонід Борисенко, і "Гвоздика" – директор Наталія Василенко відпочивають діти пільгових категорій.

Специфіка роботи з дітьми вимагає від колективу табору особливого підходу, зміни форм та методів роботи.

Моральна атмосфера табору, доброзичливе ставлення однолітків і вожатих до кожної дитини сприяє самоствердженню і тим дітям, які в повсякденному житті вважаються важко вихованими.

З дітьми проводиться змістовна культурно-масова робота: калейдоскоп творчих справ, "Ми разом", конкурсні, ігрові та шоу програми. Для дітей працює Будинок творчості, різноманітні студії, творчі майстерні, "Місто майстрів", "Стежка здоров'я", "Україна у кожному серці" та інші.

В оздоровчому таборі "Зміна" – директор Оксана Змаженко, декілька років працює система харчування за типом "Шведського столу", дбайливе ставлення до дітей, при цьому особлива увага приділяється безпечному відпочинку дітей.

Стосовно нових підходів у харчуванні дітей, естафету підхопили табори "Чайка" – директор Тетяна Дудка, "Лазурная радуга" – директор Валентина Маклякова, "Салют" – директор Євгенія Кузнєцова. У цих таборах на високому рівні проводяться всілякі заходи по власним творчим методикам розробленими вожатими і вихователями які допомагають дітям адаптуватись в таборі.

Щоденно на протязі зміни діти зайняті цікавими справами. Одна із задач оздоровчих закладів допомогти розкрити в кожному із дітей свої таланти.

Велика увага приділяється медичному обслуговуванню дітей. Як правило, в таборах працюють досвідчені лікарі – педіатри, які мають багаторічний досвід роботи з дітьми.

При купанні дітей велика увага приділяється безпеці, особливого догляду і навчанню плаванню приділяється дітям, які не мають достатнього досвіду поведінки на воді.

Слід зазначити, що Запорізька обласна рада профспілок – голова Віктор Сластьон та її членські організації постійно контролюють процес відпочинку та оздоровлення дітей. На оперативних нарадах постійно обговорюються питання безпечного відпочинку дітей, взаємодії із органами влади та місцевого самоврядування.

Ми маємо надію, що діти, які побували у Запорізьких оздоровчих таборах на узбережжі Азовського моря (смт Кирилівка) приїжджатимуть туди на відпочинок знову і знову.

 

Анатолій Черепєхін,

Запорізька обласна рада профспілок

 

IMG 6232

 

IMG 1862