Соцсфера

 

У народі кажуть «Здоров’я – найбільший скарб», і це добре розуміють профком та адміністрація територіального центру соціального обслуговування Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області, тому й спрямовують свої зусилля на те, щоб 96 працівників, які надають соціальні послуги жителям району, теж відчували тепло, турботу про умови праці та відпочинку. Для збереження здоров’я працівників проводяться попередні та періодичні медичні огляди, профілактичні заходи, спрямовані на усунення шкідливих і небезпечних факторів, недопущення нещасних випадків і аварій, всі соціальні робітники забезпечуються так необхідними для них велосипедами.

Та здоров’я треба берегти з юних літ. Батьки – члени Профспілки – активно підтримують своїх дітей в їх прагненні знати все більше і більше з питань безпеки праці. Адже їм незабаром доведеться зайняти робочі місця, і можливо, це будуть робочі місця їх батьків. Тому в колективі з ентузіазмом підтримали ініціативу профкому: проведення конкурсу дитячої творчості «Охорона праці очима дітей».

Головна ідея конкурсу – дати зрозуміти дітям, що безпека життєдіяльності, охорона праці, дотримання правил техніки безпеки та пожежної безпеки є дуже важливими в житті людини, і кожну справу можливо і необхідно виконувати лише за умов безпеки як для себе, так і для оточуючих.

У конкурсі взяли участь діти працівників територіального центру. Для дитячих малюнків було виділено найкраще місце в адміністративному приміщенні терцентру, де і були розміщені всі аматорські роботи юних творців. Усі працівники та відвідувачі територіального центру мали змогу оцінити талановиті роботи юних митців, ознайомитися із різноманіттям тематики та кольорами дитячої уяви як правильно берегти своє життя.

При визначенні переможців конкурсна комісія ураховувала вік юного художника, відповідність темі, складність композиції, відгуки та побажання глядачів тощо.

Церемонія нагородження переможців конкурсу дитячої творчості «Охорона праці – очима дітей» проходила в урочистій та святковій обстановці у двох номінаціях: юні художники віком від 5 до 10 років та від 10 до 15 років.

Усього комісією було визначено сім переможців конкурсу, чиї роботи були найбільш яскравими. Але жоден учасник цього конкурсу не залишився без уваги. Бо кожен малюнок - це закладене зерно значимості безпеки життя. Діти, які творили малюнки, будуть завжди пам’ятати, що людське життя - найвища соціальна цінність, і ніщо не може виправдати смерть людини.

Для всіх юних учасників, їхніх батьків, організатори підготували справжнє свято з розважальною програмою, врученням цінних подарунків, запрошенням усіх до «солодкого» столу.

Розважальна програма теж несла направлені повчальні ознаки. Юні художники декламували вірші про охорону праці та брали участь у вікторині «Кращий слоган чи прислів’я про охорону праці». Організаторів порадували знання дітей про безпеку праці. Та чи можна забути такі влучні вислови, слогани чи прислів’я, які звучали з вуст дітей: «Життя цінуй – безпечно працюй», «Самовпевненість не доречна, якщо праця небезпечна!», «Не сподівайся на міраж, а послухай інструктаж!», «Якщо хочеш працювати і життя оберігати – слід про безпеку пам’ятати і спецодяг одягати», «На роботі пам’ятай – про охорону праці ні на мить не забувай».

На завершення урочистого заходу організатори ще раз привітали юних художників з перемогою та побажали творчих успіхів та нових творчих досягнень.

Із захопленням та новим натхненням, грамотами та призами юні конкурсанти виявили бажання в майбутньому бути активними учасниками таких творчих змагань.

Сподіваємося, що роботи юних художників ми побачили не востаннє, що на цих авторів чекає велике творче майбутнє і довготривале професійне життя.

За сприянням обласної організації Профспілки кожен учасник цього конкурсу разом з одним із батьків відвідав циркову виставу за пільговою оплатою.

 

 

Т.М. Дудка,

 голова первинної організації профспілки працівників соціальної сфери

територіального центру соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Вовчанської райдержадміністрації

 

Соцсфера-1

 

Соцсфера-2