субсидії 2

15.07.2015 року в Федерації профспілок Черкаської області проведено семінар-нараду з питань надання субсидії населенню за отримані житлово-комунальні послуги за участі фахівців департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації та управлінь соціального захисту населення міськвиконкому.

Відкриваючи семінар, голова Федерації профспілок області Шевченко П.В. поінформував учасників семінару про дії профспілок по соціально-економічному захисту людини праці.

Членів первинних профспілкових організацій цікавила ситуація про хід Трудового арбітражу з розгляду колективного трудового спору між профспілками та Урядом, роботодавцями на національному рівні та забезпечення виконання його рішень, перспектива прийняття парламентом пакету «соціальних законів».

Заступник начальника соціальних виплат та документообігу департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Нечипоренко А.М. детально поінформувала учасників семінару про удосконалення порядку надання субсидій населенню, хід оформлення субсидій в області та проблеми, які існують при їх призначенні.

46,5 тисяч заяв подано до органів соціального захисту від жителів області, ще 13 тисяч вимушено переселених осіб на територію області потребують допомоги. Станом на травень 2015 року середній розмір субсидій становив 618 грн. проти 49 грн. за 2014 рік.

Ці показники викликали в аудиторії неоднозначну реакцію, адже частина отримувачів субсидій задіяні в нелегальному секторі економіки, а офіційно працюючі особи мають забезпечити надходження в бюджети для отримання допомоги. Загальна думка учасників семінару співпадає з позицією Федерації профспілок України щодо легалізації трудових відносин та заробітних плат. Тривожною тенденцією є збільшення чисельності отримувачів соціальної допомоги з 33 тисяч сімей в 2013 році до 63 тисяч сімей в поточному році. Адже головним принципом соціальної держави є принцип, що працююча людина не повинна бути бідною.

Фахівці департаменту соціальної політики м. Черкаси Уперенко С.А. та Світлична Т.В. зупинились на деталях оформлення субсидій, відповіли на численні запитання.

субсидії

Федерація профспілок Черкаської області