DSC 0187

 

В Запорізькій області на березі річки Дніпро розташований дитячий заклад оздоровлення і відпочинку "Маяк" ПАТ "Мотор Січ" який прийняв на оздоровлення в другу зміну 450 дітей та підлітків працівників підприємства.

Для повноцінного відпочинку дітей створені гарні умови завдяки турботі Героя України, народного депутата України, президента ПАТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслава і профспілкового комітету підприємства, голова Михайло Труш.

На підготовку табору до прийому дітей адміністрація підприємства виділила біля чотирьох мільйонів гривень на які було зроблено ремонт плавального басейну, спальних корпусів, придбано технологічне обладнання, постільна білизна, благоустроєна територія.

У таборі "Маяк" працюють 11 гуртків по інтересам. Особливою увагою і популярністю користується програма навчання правилам дорожнього руху. Для цих цілей придбано 15 чотирьохколісних машин, спеціальну літературу з правил дорожнього руху. Під керівництвом викладача авто школи діти відпрацьовують на моніторі різноманітні  ситуації, які можуть виникнути під час руху транспорту.

До роботи в таборі, який очолює магістр управління навчальними закладами Андрій Задорожний, ретельно підбираються кадри вожатих і вихователів, з якими проводяться заняття в школі вожатської майстерності.

Особливість "Маяка" – це  яскраві заходи. Для цього поповнюється новими костюмами і декораціями костюмерна. З дітьми проводиться повсякчасна змістовна культурно-масова і спортивна робота. Достатньо часу відводиться і на заходи в загонах, де розкриваються таланти дітей з подальшою участю їх в загально таборних грандіозних шоу.

На базі оздоровчого табору "Маяк" також працює спортивний табір де відпочивають і тренуються юні гандболісти, волейболісти, боксери і також діти із секції плавання із дитячо-юнацької школи спорткомплексу "Стріла". До речі, із 15 по 20 серпня 2015р. у таборі пройде міжнародний фестиваль гандболу "Мотор Січ" , вік дітей 12 – 14 років. Передбачається участь у фестивалі 180 дітей.

Велика увага приділяється технічною інспекцією праці підприємства постійному контролю за виконанням вимог з охорони праці, безпечному відпочинку дітей.

Якісне харчування і медичне обслуговування дітей забезпечують досвідчені працівники кухні і вісім медпрацівників, які мають багаторічний досвід роботи з дітьми.

При купанні дітей в басейні велика увага приділяється безпечній поведінці на воді, а також навчанню плаванню. В кожну зміну до 50 дітей навчаються плавати.

Завдяки співпраці профспілкового комітету і керівництва підприємства здійснюється цілеспрямована соціальна програма в оздоровленні і відпочинку трудящих ПАТ "Мотор Січ" і членів їх  сімей і особливо дітей в оздоровчих таборах  "Маяк" та ім. Гагаріна.

В санаторії-профілакторії підприємства оздоровились біля 300 працівників разом з дітьми. До дня захисту дітей на кожну дитину працівника підприємства профспілковий комітет виділив по 200 грн., а до першого вересня на кожного першокласника виділено по тисячі гривень, а це 400 дітей. На відомчих базах відпочинку протягом року поправлять своє здоров'я  десять тисяч працівників та їх дітей.   

Оздоровчі заклади ПАТ "Мотор Січ" готуються до прийому на відпочинок дітей у третю зміну.

 

Анатолій Черепєхін,

Запорізька обласна рада профспілок

 

DSC 0494

 

DSC 0315

 

DSC 0702