P1110226

На базі дитячого оздоровчого табору «Трембіта» Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці, який розташований в селі Циганівці Ужгородського району, відбулося виїзне засідання обласної оздоровчої комісії профспілок (голова – заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець).

Як відзначалося, з початку літнього сезону з організаційно-фінансовою участю профспілок оздоровлено понад 2,5 тис. дітей. На ці цілі використано кошти з різних джерел фінансування профбюджету, господарників, батьківську оплату тощо. Найбільше  дітей  працівників своїх галузей оздоровлено обласними організаціями профспілок працівників освіти і науки, державних установ, культури, охорони здоров’я, Ужгородською територіальною профорганізацією Львівської залізниці.

Цього літа оздоровлюють дітей стаціонарні заклади «Водограй», «Трембіта», «Вогник», «Шаяни», «Білочка», «Барвінок» та інші. У літньому оздоровчому таборі «Гармонія» для творчо обдарованих дітей, організаторами якого є управління культури облдержадміністрації та обком профспілки працівників культури, було оздоровлено 91 юних талантів. Нині в цьому таборі відпочивають і оздоровлюються діти працівників галузей культури, про що подбала галузева профспілка. На базі дитячого оздоровчого закладу «Барвінок», як «табір в таборі», працював мистецько-мовний табір «Юний художник» обкому профспілки працівників освіти і науки, де 46 дітей освітян поєднували заняття художньою творчістю з вивченням англійської мови. 5 тургосподарств ПрАТ «Закарпаттурист» вже прийняли на оздоровлення близько 550 дітей. З ініціативи галузевих профспілок працівників освіти і науки та охорони здоров’я організовуються виїзди дітей на відпочинок  в оздоровчі заклади на море – в Одеську область.

Разом з цим, як відзначали голова обласної оздоровчої комісії профспілок Василь Захарець, члени комісії Марія Петечук, Ярослав Афтанас, Наталія Товтин, Тетяна Повханич та інші, на обсягах оздоровлення дітей і завантаженні окремих дитячих оздоровниць суттєво позначилося скасування у 2015 році часткового оздоровлення дітей за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яким торік  на ці цілі було виділено в області понад 14 млн. грн. Звернення облпрофради до Президента, Голови Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо відновлення часткового фінансування літнього оздоровлення дітей за кошти соцстраху поки що результатів не дали.

Члени обласної оздоровчої комісії ознайомилися з роботою дитячого оздоровчого табору «Трембіта», про що їм розповіли голова Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці Ярослав Афтанас і директор оздоровниці Володимир Паруна.

На фото:

- виступає голова обласної оздоровчої комісії профспілок Василь Захарець;

- діти – на відкритті  оздоровчого табору «Трембіта»;

- голова Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці Ярослав Афтанас (крайній праворуч) знайомить членів обласної оздоровчої комісії профспілок з роботою дитячого оздоровчого табору «Трембіта».

Фото автора

Сергій Баранчиков,