DSCN2714

22 липня відбулося чергове засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на якому розглядалися найбільш актуальні питання життя столиці.

У заході взяли участь заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький, голова Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк, голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник, представники влади та роботодавців, голови міських галузевих профспілок і профорганізацій а також громадських організацій із захисту прав інвалідів.

Проводив засідання заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Учасники засідання заслухали інформацію про стан на ринку праці в сфері зайнятості населення м. Києва начальника управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Віталія Сої та директора Київського міського центру зайнятості Віктора Сухомлина, які розповіли процеси, які відбуваються в політичній, соціально-економічній сфері м. Києва та впливають на стан ринку праці в столиці.

У ході засідання його учасники розглянули та обговорили пропозиції Сторони профспілок до «Дорожньої карти» по вирішенню проблемних питань людей із обмеженими можливостями та констатували низку зрушень, яких вдалося досягти в процесі формування цього документу щодо соціального захисту найбільш вразливої категорії громадян ‑ інвалідів: працевлаштування, транспортне обслуговування, освіта, санаторно-курортне оздоровлення, забезпечення засобами реабілітації, медичне забезпечення, надання житла, виділення земельних ділянок під житлово-будівельні кооперативи.

З доповідями з окреслених напрямів виступили заступник директора Департаменту – начальник управління у справах інвалідів та людей похилого віку Департаменту соціальної політики КМДА Світлана Назаренко, перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Іван Шпильовий, заступник директора Департаменту – начальник управління регуляторної політики та підприємництва Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Наталія Кондрашова, заступник директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Андрій Скіб’як, заступник начальника управління житлового забезпечення Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Лариса Матвіяк.

Зі співдоповідями з окреслених питань виступили голова Київської міськпрофради Валентин Мельник, заступник голови Міськпрофради – начальник управління з економічних питань та соціального діалогу Олена Панова, голова профспілки працівників підприємств малого та середнього бізнесу м. Києва Наталія Духота, заступник голови Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг Лариса Бондарчук.

Під час виступів учасники зібрання наголошували на необхідності проведення спільної наради між профільними департаментами КМДА, організаціями інвалідів і профспілками для більш детального розгляду нагальних проблем, а також на формуванні алгоритму роботи Департаменту соціальної політики КМДА з організаціями інвалідів щодо забезпечення соціального захисту найбільш уразливих категорій населення для розробки нової міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».

У ході дискусії тристороння соціально-економічна рада прийняла узгоджені відповідні рішення, які будуть направлені на усунення проблемних питань у цих сферах.

DSCN2703

Управління організаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення та загальних питань

Міськпрофради