DSC04601

 

 

В державній акціонерній холдинговій компанії «Артем»  проведено конференцію трудового колективу по виконанню колективного договору і прийняттю змін і доповнень до колективного договору, якій діє на 2014-2015 роки.

Головним завданням сторін конференцією визначено виконання заходів, що забезпечать завантаження Компанії, освоєння нових видів продукції, ефективне використання існуючих і створення нових робочих місць. При погодженні цін з замовником на продукцію, виконання робіт, надання послуг використовувати розмір середньої заробітної плати досягнутої в Компанії з урахуванням збільшення тарифних ставок (посадових окладів).

Конференцією внесено деякі зміни до колективного договору. Це перш за все підвищення тарифів і окладів працівників з 1 жовтня 2015 року на 10,24%, та надання більших повноважень для об'єктів соціальної сфери, щодо створення їм належних умов для самостійної господарської діяльності.

В своєму докладі голова профкому Кельїн А.Д. зазначив на необхідності постійного збільшення тарифів і окладів працівників, як ціни робочої сили в умовах постійного росту інфляції, і наголосив, що при підписанні нових контактів на виконання робіт та виготовлення продукції Компанією потрібно використовувати вже підвищені тарифи і оклади. Саме такий підхід приведе до високо вмотивованої праці людей, що є ключовим фактором для розвитку підприємства. Кельїн А.Д. також окреслив всі проблеми і здобутки в житті колективу, основну увагу зосередив на забезпеченні достойної оплати праці, що забезпечить відтворення робочої сили людини праці, забезпеченні належних умов праці, збереження і розвиток об’єктів соціальної сфери Компанії, які є одним із важливішим питанням для формування здорового і працездатного «артемівського» колективу.

Президент – голова правління Коробов В.К. наголосив на важливості збереження кадрового потенціалу підприємства, освоєння нових видів продукції, в т.ч. і для обороноздатності держави, та поступовим виконанням своїх зобов’язань по колективному договору. А це і завантаження виробництва, і створення нових робочих місць, і забезпечення нормальних умов і охорони праці. Коробов В.К. також відмітив, що фонд оплати праці виріс майже на третину, що привело до збільшення середньомісячної заробітної плати більше ніж на 1000 грн. за півроку. Щоправда, велика питома вага в цьому збільшенні від виплат індексації.

Виступаючими на конференції також були голи цехових комітетів та керівники підрозділів. Спільними в їхніх виступах були питання збереження кадрового потенціалу, забезпечення достойної оплати праці, створення належних умов праці і перспективи розвитку Компанії!

В роботі конференції, взяв участь голова Профспілки авіабудівників України Жугаєвич Я.В. Який в своєму виступі підкреслив потенціал колективу підприємства, як флагмана авіабудівної галузі, відмітив труднощі, які на сьогодні є в галузі і в ДАХК «Артем». Підтримав позицію профспілкового комітету та наказав зберегти і розвивати підприємство, виходячи на найвищі позиції в рейтингу галузі.

 

Профспілка авіабудівників України