IMG 5356

21 серпня у готелі «Експрес» відбувся круглий стіл Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України в рамках Місії солідарності Інтернаціоналу будівельників і деревообробників (BWI), до складу якого входить профспілка.

Почесними гостями засідання стали Президент Інтернаціоналу будівельників і деревообробників Пер-Олоф Шьо, Генеральний секретар BWI Амбет Юсон, а також Анна Андреєва - політичний співробітник по веденню кампаній BWI. Міжнародні гості висловили слова солідарності і підтримки від імені 12 мільйонів членів профспілок будівельників і деревообробників по всьому світу нашій країні, профспілкам, всім українцям профспілці та представили картину глобальних стратегій робітничого руху, які можуть допомогти організації та її членів у цей складний і трагічний для країни час. У своєму резюмуючому виступі А.Юсон зазначив: «Складні військові і постреволюційні часи – це саме простір до укладання нового соціального договору між державою і працівниками. За відмову від активних дій по захисту своїх економічних інтересів робітникам треба почути, що держава піклується про їх робочі місця, що всі отримають заробітну плату, що непрацездатні будуть підтримані гідними мінімальними гарантіями, і суспільний продукт, навіть такий малий, буде справедливо перерозподілений! Якщо суспільство і влада не домовляються, якщо хтось помирає від голоду, а інші збільшують статки – це прямий шлях до неконтрольованих бунтів, особливо небезпечних в воєнні часи і у ситуації економічного колапсу.»

Перед учасниками пленарного засідання Місії солідарності виступив Василь Андреєв, Голова профспілки будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, який напередодні разом із міжнародною делегацією відвідував Санкт-Петербург для участі у саміті для обговорення питань щодо діяльності російської профспілки із українською Кримською регіональною організацією.

Також у круглому столі прийняли участь Голови обласних та первинних організацій Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів. Представники профспілки через міжнародних гостей донесли до колег з усього світу інформацію щодо ситуації, яка склалася в країні, її економіці, у трудових колективах і профспілкових організаціях внаслідок кризи, що відбувається із робітниками під час військових дій, як країна переживає післяреволюційний період.

Не дивлячись на скрутні часи є у профспілки будівельників і маленькі перемоги. На засіданні Альберт Юсон, Генеральний секретар BWI, із гордістю оголосив про перемогу молодіжної організації профспілки будівельників Харківської області у конкурсі на кращий флеш-моб відео на тему: «Червона картка для FIFA», який відбувся у рамках міжнародної кампанії Інтернаціоналу будівельників та деревообробників за права робітників, що задіяні при будівництві та підготовці стадіонів та інфраструктурних об’єктів до Чемпіонатів Світу з Футболу у 2018 (Росія) та 2022 (Катар) роках. Організація отримає грошовий приз від Інтернаціоналу на розвиток молодіжної роботи профспілки.

Від імені Голови ФПУ Г.В. Осового учасників форуму привітав Василь Шилов – керівник департаменту міжнародної роботи. Василь Іванович розповів про результати роботи проведеної ФПУ над законопроектом № 2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» як на місцевому, так і на міжнародному рівнях, про надані зміни та доповнення. Особливої уваги в його виступі було приділено питанням розвитку колективно-трудового спору

Напередодні засідання міжнародна делегація разом із українськими колегами відвідали Будинок профспілок, який відновлюється на Майдані Незалежності, а також будівельний майданчик Домобудівельного комбінату № 4, що знаходиться у м. Вишгород. Голова ППО Станіслав Кричкевич разом із працівниками-членами профспілки прикладом показують, що відповідальний будівельний бізнес навіть у такі скрутні часи може будувати якісне та доступне житло, піклуватись про робочі місця і зарплату працівників, допомагати у вирішенні життєвих проблем, навіть із механізмами придбання власних осель для сімей будівельників.

Професійна спілка працівників будівництва

і промисловості будівельних матеріалів України