4643653735

 

На запрошення Федерації профспілок Черкаської області цифрове видавництво МЦФЕР спільно із тижневиком «Головбух: БЮДЖЕТ» 8 вересня 2015 року провели одноденний безкоштовний форум для бухгалтерів бюджетної сфери.

 

         Предметом навчання стали питання:

-  запровадження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі;

- казначейське обслуговування розпорядників бюджетних коштів: від обліку зобов’язань до бюджетної та фінансової звітності;

- новації щодо нарахувань допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах.

На прохання профспілок обговорена проблема індексації заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Голова Федерації профспілок Шевченко П.В. та начальник Головного управління Державної казначейської служби України в області Никопаненко С.М., відкриваючи навчання бухгалтерів акцентували увагу на важливості своєчасного інформування про зміни законодавства, в т.ч. бюджетного. Адже зміни суспільно-трудових відносин, економіки держави, впровадження цивілізованих європейських відносин та соціальних стандартів потребують оперативності їх впровадження та відповідальності держави, роботодавців, підвищення життєвого рівня українців.

У період росту цін на продукти харчування, товари та послуги, високого рівня інфляції, надзвичайно важливим є індексація трудових доходів населення, заробітної плати працівників. Соціальний спокій та благополуччя можливе тільки в заможному суспільстві.

350 учасників навчання отримали нові знання, методичні рекомендації, мали змогу почути кваліфіковані відповіді на питання поточної бухгалтерської діяльності та отримали відповідні сертифікати.

 

Федерація профспілок

Черкаської області