DSCN3001

 

На цьому одностайно наголошували делегати ХІ Київської міської звітно-виборної конференції профспілки працівників державних установ, яка відбулася 10 вересня ц.р. у актовій залі готелю «Київ».

Серед учасників: делегати від організаційних ланок Профспілки держслужбовців столиці, профспілкові активісти та ветерани профспілки, голови первинних профспілкових організацій, керівники установ і організацій.

В роботі конференції також взяли участь голова профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна, голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві Валентин Мельник, голова Державної архівної служби України Тетяна Баранова, директор Виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Володимир Гарбузюк, начальник, Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов, директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, директор ДЮСШ з академічного веслування «Славутич» Анатолій Майстренко.

Одним із основних питань був звіт про роботу міського комітету Профспілки працівників держустанов м. Києва за період з 12 листопада 2010 року по 10 вересня 2015 року. У доповіді голови Профспілки працівників державних установ м. Києва Віталія Почтового значне місце було приділено виконанню Програми дій Профспілки на 2011-2015 роки щодо захисту соціально-трудових прав і законних інтересів спілчан протягом звітного періоду.

Упродовж 2011-2015 років здійснювалася активна робота в напрямі належного забезпечення трудових прав членів профспілки. Значна увага приділялася питанням соціального партнерства, реалізації захисних і представницьких функцій профспілки.

Основні зусилля міськкому, Президії міського комітету та постійно-діючих комісій протягом звітного періоду були спрямовані на координацію діяльності членських організацій, виробленні спільної позиції щодо найбільш актуальних питань профспілкового руху, вдосконалення внутрішньоспілкових відносин, надання інформаційної, методичної та практичної допомоги.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, запровадженню оптимізації системи центральних органів виконавчої влади міським комітетом профспілки були зроблені значні кроки в напрямі організаційного зміцнення профспілки.

Разом із тим, наголошувалося у доповіді та виступах промовців, робота міськкому профспілки, об’єднаних комітетів, первинних профспілкових організацій в окремих питаннях потребує поліпшення, зокрема, в мотивації профспілкового членства та навчанні профактиву мало чисельних профорганізацій. Профкоми не в повній мірі використовують власні можливості щодо застосування норм законодавства України та Статут Профспілки в захисті соціально-економічних і трудових прав спілчан, певної активізації потребує інформаційна діяльність членських організацій щодо залучення працівників профспілки до участь у культурно-масових заходах профспілки та соціально-економічних програмах міськкому. В окремих членських організаціях не укладені колективні договори, має місце послаблення контролю щодо виконання колективно прийнятих рішень, порушення організаційної та фінансової дисципліни.

Під час доповіді голови обласної організації профспілки та її обговорення присутні мали можливість почути про досягнення обласної організації в сфері налагодження соціального діалогу, захисту прав службовців, молодіжної та інформаційної політики та висловити пропозиції щодо подальшого покращення роботи. Всі тези доповіді підтверджувались цифрами, графіками, діаграмами, що свідчить про реальні кроки у роботі профспілки.

Вітаючи делегатів і гостей конференції Валентин Мельник наголосив, що соціальний захист держслужбовців має стати головним не тільки для профспілки а й для міста. Гідний рівень життя держслужбовців, гідний рівень оплати праці – це основа, на якому має будуватися державне управління, та побажав і надалі працювати разом, обстоюючи права кожного посадовця, який за мінімальну зарплату має реалізовувати державні реформи.

У своєму виступі голова Профспілки працівників держслужби України Тетяна Нікітіна інформувала делегатів про діяльність керівництва Центрального комітету профспілки, які працюючи в комітетах Верховної Ради, намагаються вносити поправки та зміни в соціальні закони, особливо в проекти законів, що стосуються державних службовців та працівників органів самоуправління, адміністративної реформи. Вона також вручила кращим профспілковим активістам – державним службовцям профспілкові відзнаки.

Конференцією прийнята відповідна постанова, в якій основна увага зосереджена на захисті трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, мотивація профспілкового членства.

Головними завданнями Профспілка вважає: здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю, домагатися постійного підвищення життєвого рівня працюючих, гідної оплати праці, забезпечення соціальних гарантій та пільг;  подальший розвиток та підвищення ефективності соціального партнерства між роботодавцями та профспілковими організаціями, шляхом укладення колективних договорів та організації дієвого контролю за їх виконанням; посилювати внутріспілкову дисципліну, забезпечувати єдність та солідарність дій для всіх організацій профспілки; здійснювати представництво та захист індивідуальних і колективних прав та інтересів членів профспілки в органах державної влади та місцевого самоврядування, у взаємовідносинах з роботодавцями, їх об’єднаннями; надавати безоплатну правову допомогу членським організаціям та членам профспілки; забезпечувати виконання заходів по створенню здорових та безпечних умов праці.

На конференції обрали новий склад міськкому, президії, Ревізійної комісії профспілки. Також обрано делегатів на VІІ З’їзд Профспілки працівників державних установ України та на звітно–виборну конференцію Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок».

Визнавши роботу міськкому профспілки задовільною, головою Профспілки працівників державних установ міста Києва делегати одноголосно обрали Віталія Почтового. Заступником голови обрано Миколу Машталера.

Наступні п’ять років Профспілка працівників державних установ міста Києва продовжить діяти в інтересах держслужбовців, обстоюватиме гідний рівень оплати їхньої праці та будуватиме ефективний соціальний діалог.

 

 

Управління організаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення і загальних питань

Київської міськпрофради 

 

DSCN3123

 

DSCN3166