КУЛЬТ11

 

Актуальні питання соціально-економічних, трудових та соціальних прав працівників сфери культури були та залишаються головним пріоритетом у діяльності Профспілки працівників культури України. На цьому наголошували учасники Пленуму ЦК Профспілки, що відбувся 17 вересня.

 

КУЛЬТ1

З доповіддю «Про роботу Профспілки працівників культури України за період з грудня 2014 р. по вересень 2015 року з захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів Профспілки» виступила голова ЦК Профспілки Людмила Перелигіна. Вона зокрема зазначила, що основні кроки, які були здійснені Профспілкою на виконання цього стратегічного завдання, базувалися на удосконаленні форм і методів ведення соціального діалогу як на галузевому, так і на регіональному та локальному рівнях, збільшенні укладених колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях галузі, здійсненні контролю за реалізацією конституційного права працівників галузі на отримання заробітної плати у терміни, визначені законодавством, недопущенні зниження реальної заробітної плати, ініціюванні розробки та внесення пропозицій з удосконалення нормативної бази галузей культури, забезпеченні належного громадського контролю за охороною праці, додержанні роботодавцями прав членів Профспілки у сфері охорони праці, визначеної законодавством та колективними договорами тощо.

 

КУЛЬТ2

Так, протягом звітного періоду ЦК Профспілки використовував всі доступні важелі впливу на виконавчу та законодавчу владу з метою недопущення порушень конституційних прав працівників закладів культури, засобів масової інформації, організацій фізичної культури і спорту. Тільки за звітний період ЦК Профспілки, використовуючи повноваження та права, надані Профспілці Статутом, Генеральною угодою, законами України, скерував на адресу Президента України, Глави Уряду, Верховної Ради України, в органи державної влади та місцевого самоврядування, господарські органи більше 260-ти звернень, пов'язаних з прийняттям владними структурами, в порушення діючого законодавства, низки антисоціальних рішень.

З повним текстом доповіді можна ознайомитися тут.

 

КУЛЬТ3

Перед учасниками Пленуму виступили заступник Міністра культури Ростислав Карандєєв, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, представники Держтелерадіо, міністерств та відомств.

 

КУЛЬТ6

Після обговорення доповіді, Пленум прийняв відповідну постанову.

Учасники Пленуму також обговорили питання «Про визначення порядку обрання делегатів VII з’їзду Федерації профспілок України», «Про затвердження бюджету Профспілки на 2016 рік». .

 

КУЛЬТ8

 

Прес-центр ФПУ