КУЛЬТ1

 

Профспілкові організації – цей тої ресурс, якій держава має використовувати для просування не тільки нових ідей, але й збереження того, що, на жаль, на сьогоднішній день іноді навіть гине. Про це в ексклюзивному інтерв’ю нашому кореспонденту сказав заступник Міністра культури України Ростислав Карандєєв.

«Так сталось, що до культури у нас відносяться як до чогось другорядного, - підкреслив він. – На жаль, залишковий принцип, про який всі говорять, - залишається традиційним і сьогодні. І тільки тоді, коли самі люді безпосередньо через профспілкові організації будуть відстоювати свої права та значення тої справи, якою вони займаються, то й політики будуть звертати увагу на культуру. У нас є велика проблема, що сучасна політична еліта не розуміє в достатньої мірі місця і ролі культури як такої. А профспілки - це ті, хто уособлюють в себе працівників галузі, митців, працівників культурних закладів, культурологічних установ, – мають бути посередниками, які виховують сучасну українську еліту. Профспілкова конференція, на якої я сьогодні був, дає мене підстави стверджувати, що в ЦК Профспілки працівників культури і на місцях працюють саме ті люди, які позитивно впливають на процеси, не є консерваторами. Вони розуміють необхідність реформ, необхідність змін. Але ці зміни мають бути тільки на краще, а не через руйнування того, що нам, на велике щастя, ще залишається в спадку і що ми повинні берегти».

«Ми домовилися з головою ЦК Профспілки Людмилою Перелигіною, з профспілковим активом, що будемо, по-перше, вести постійний діалог, по-друге, про синхронізацію наших позицій і дій – Міністерства культури і ЦК Профспілки працівників культури – перед Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, - наголосив заступник Міністра. – Бо в галузі має бути злагода і наші люди мають бути захищеними. І ніхто – ні Міністр, ні Кабінет Міністрів, ні Президент – не можуть приймати рішення, які погіршують умови праці наших людей, які є борцями на культурному фронті».

 

Прес-центр ФПУ

 

На фото: Голова ЦК Профспілки працівників культури Людмила Перелигіна і заступник Міністра культури України Ростислав Карандєєв.