Изображение 5203

 

Учасники звітно-виборної конференції Дніпропетровської обласної організації профспілки енергетиків, яка відбулася 16 вересня, висловили глибоку стурбованість ситуацією, яка складається зараз в галузі напередодні початку опалювального сезону. Насамперед, це стосується низьких темпів заготівлі вугілля для ТЕС, що характерно не тільки для нашого регіону, а й для всієї країни.

 

Про це, зокрема, йшлося в звітній доповіді голови облпрофорганізації Євгена Бусурулова, виступах голови профкому Придніпровської ТЕС (ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго») Олександра Анохіна, заступника голови ЦК профспілки енергетиків України Миколи Курильця, голови Дніпропетровського облпрофоб’єднання Віталія Дубіля та інших.

 

Изображение 5201

 

Як ми вже повідомляли, в серпні цього року, стурбоване проблемами підготовки теплоенергетики до зими, Дніпропетровське облпрофоб’єднання провело екстрене засідання президії із запрошенням керівників підприємств енергетики та за його підсумками надіслало відповідні звернення до керівництва держави та області. На жаль, відповідної реакції поки що немає.

А становище тим часом погіршується. Незважаючи на запевнення керівників галузі, що Придніпровська ТЕС (вона зупинена з 1 серпня) матиме необхідні запаси вугілля (а це – антрацит), станом на 14 вересня було завезено лише 30 тис. т (а необхідно 200 тис. т). Не вирішуються і питання повернення енергетикам значної суми заборгованості за надані послуги. В колективі станції (він майже в повному складі перебуває у вимушеній відпустці) склалася напружена ситуація. На днях звільнився за власним бажанням директор «Придніпровки».

 

Изображение 5158

 

Трохи краща ситуація на Криворізькій ТЕС, яка теж перебувала на межі зупинки, але й там ще доведеться багато попрацювати, щоб зустріти морози в повній готовності.

На цьому фоні недопустимого гальмування підготовки галузі до опалювального сезону викликає здивування, що уряд і міністерство енергетики та вугільної промисловості замість вирішення нагальних проблем займаються взаємними звинуваченнями.

Профактив енергетиків, облпрофоб’єднання Дніпропетровщини продовжують вимагати від влади вжиття невідкладних заходів для виправлення негативної ситуації.

 

Изображение 5150

 

Зі свого боку, зазначалося на конференції, обласна профорганізація енергетиків (її головою знов обрано Є.Бусурулова) й надалі буде робити все можливе для стабілізації роботи галузі, збереження трудових колективів і соціального захисту членів профспілки.

 

В.Коврига,

зав. прес-центром

Дніпропетровського

облпрофоб’єднання