591 html 12229304

 

  24 вересня 2015 року відбулась зустріч голови Профспілки працівників соціальної сфери України В.І. Тьоткіна з Міністром соціальної політики України Розенком П.В. та заступником міністра Ярошенком В.С.

 

Під час зустрічі були обговорені питання щодо збільшення видатків обласним державним адміністраціям на оплату праці з нарахуваннями на загальну суму 56 037,1 тис. гривень для структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, у зв’язку із зростанням навантаження, пов’язаним із збільшенням чисельності отримувачів житлових субсидій, та на утримання додаткової граничної чисельності працівників зазначених структурних підрозділів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 "Про удосконалення порядку надання житлових субсидій". Ці видатки були проголосовані 17 вересня Верховною Радою України при внесенні змін до Державного бюджету України на 2015 рік. Тьоткін В.І. висловив побоювання аби виділені кошти для наших структурних підрозділів не пішли не за призначенням.

Як запевнив міністр: він дав доручення підготувати листи на керівників ОДА, щоб ці кошти були виділені тільки за призначенням. Зараз Міністерство готує розподіл цих коштів, відповідно до прийнятої Кабінетом Міністрів України постанови і вони будуть направлені ОДА. Міністр Розенко П.В. попросив голову Профспілки, аби виборні органи Профспілки на місцях взяли під контроль розподіл цих коштів і про всі випадки недотримання розподілу повідомляти йому.

Друге питання, яке було обговорено, стосувалось ситуації, що склалась з Державною службою зайнятості.

Тьоткін В.І. звернувся до Міністра виважено підійти до питання, що стосуються звільнення працівників і неухильно дотримуватися норм законодавства України, у тому числі під час прийняття кадрових рішень.

 

 

 Профспілка працівників соціальної сфери України