1443024271 20150923-prezidia040

«Ми повинні зайняти чітку позицію, підкріплену спільними діями й реагувати на зміни, які сьогодні відбуваються на освітньому полі, щоб спілчани відчували нашу підтримку», – з таким налаштуванням Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов розпочав чергове засідання президії ЦК Профспілки.

На порядок денний було винесено ряд планових та актуальних питань. Серед них – підбиття підсумків дитячого оздоровлення у 2015 році, дії Профспілки у сучасних соціально-економічних умовах, внесення змін та доповнень до Статуту організації.

Доповідаючи з першого питання заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко наголосила, що з січня цього року законом про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування призупинено фінансування проектів дитячого оздоровлення та відпочинку. Відтак усі витрати на придбання путівок лягли на профспілковий бюджет, господарників та батьків.

В оздоровчий період 2015 року за організаційно-фінансової участі профспілкових організацій галузі послугами відпочинку й оздоровлення було охоплено понад 30 тисяч дітей членів Профспілки віком від 7 до 18 років.

Обласні організації, не дивлячись на різні проблеми, працювали над збереженням та розвитком оздоровчих закладів, що знаходяться у їх власності, і проводили значну роботу щодо матеріально-технічного, організаційного, методичного, фінансового забезпечення оздоровлення дітей спілчан. І на базі лише власних шести позаміських закладів було оздоровлено понад 4 тисячі дітей, що на 40% більше, ніж у минулому році.

1443024719 20150923-prezidia072

(Детальніше - на Офіційному сайті Профспілки працівників освіти і науки України