P1570856

 

28 вересня 2015 року відбулось засідання Президії Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним: ”Про здійснення громадського контролю за створенням безпечних і нешкідливих мов праці в галузях ЖКГ та МП, ВФ ПАТ "Укртелеком" та ВД УДППЗ " Укрпошта"”.

 

Відкрив та вів засідання Голова Федерації профспілок області - Микола Колесник.

 

В засіданні взяли участь члени Президії, працівники Апарату ФПО.

 

З інформацією:

 

”Про здійснення громадського контролю за створенням безпечних і нешкідливих умов праці в галузях ЖКГ та МП, ВФ ПАТ "Укртелеком" та ВД УДППЗ " Укрпошта" виступив Вадим Шевчук - керівник Департаменту правового захисту та охорони праці Апарату ФПО.

 

В обговоренні взяли участь:

 

- Алла Рафал – голова обласної організації профспілки працівників ЖКГ та МП;

 

- Наталія Білоус – голова обласної організації профспілки працівників ВФ ПАТ "Укртелеком";

 

- Володимир Ковальчук – голова профкому єдиної профспілкової організації "Вінницький агрегатний завод".

 

P1570847

 

Голова Федерації профспілок області – Микола Колесник підвів підсумки обговорення і зазначив, що здійснення громадського контролю за додержанням роботодавцем законодавства про охорону праці є одним з головних напрямків роботи виборного профспілкового органу підприємства у збереженні життя, здоров’я та працездатності працівників. Цей контроль передбачає вивчення стану дотримання законодавства про охорону праці та підготовку подань роботодавцю щодо усунення виявлених порушень.

Рівень виробничого травматизму і професійної захворюваності є основними показниками стану охорони праці в тій чи іншій сфері економічної діяльності.

За даними Держпраці, рівень травматизму на виробництві залишається високим, не дивлячись на щорічну оптимістичну динаміку зниження кількості нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом. Тому в умовах сьогодення, коли на державному рівні заборонено проведення наглядовими органами перевірок підприємств, роль громадського контролю за станом охорони праці, що є однією з головних ланок профілактичної роботи з попередження нещасних випадків, аварій, професійних захворювань, технічних та технологічних порушень та інших надзвичайних подій на виробництві, значно зростає.

 

P1570849

 

Президією була прийнята постанова з вишезазначеного питання.

 

Федерація профспілок Вінницької області