IMG 4691

 

 

29 вересня 2015 року відбувся I Пленум обласної ради Запорізької обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України. Одним із основних питань, яке   було розглянуто це - підсумки роботи обласної ради Профспілки з вересня 2014 року по серпень 2015 року та завдання на наступний рік. В своїй доповіді голова обласної організації Лазебна Тетяна Петрівна зупинилась на проблемах в соціальній сфері і, що для цього робила обласна рада. Гостро стояло питання щодо оплати праці працівників соціальної сфери, особливо державних службовців. 75%, яких отримують її на рівні мінімальної заробітної плати. Працівникам районних управлінь соціального захисту населення доводиться працювати з семи ранку до восьми вечора без вихідних за мізерну заробітну плату. Голова обласної організації з приводу збільшення фінансування управлінь зверталася до Міністра соціальної політики України Розенка П.В., Прем’єр Міністра Яценюка А.П. та до голови Верховної ради України Гройсмана В.Б.. Слід зазначити, що тільки відреагував на звернення Кабінет Міністрів України. Дана відповідь - які конкретно суми виділенні для працівників соціальної сфери Запорізької області, в тому числі на утримання додаткової чисельності зазначених структурних підрозділів.

 

IMG 4674

 

Всі учасники зібрання відмітили в своїх виступах, що у зв’язку з низькою заробітною платою різко виросла плинність кадрів в організаціях. Бажаючих працювати в управліннях за таку зарплату мало. Акцентували увагу на значне зростання комунальних послуг, цін на продовольчі товари. Майже 90% працюючих соціальної сфери оформили субсидію.

 

Обласна рада визначила завдання на наступний рік.

 

В роботі Пленуму взяли участь з виступом Сластьон В. М., голова Запорізької обласної ради профспілок, Мещан І.В., директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації і член Центральної Ради Профспілки, директор КУ «Запорізький дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради Гончаренко Л.В.

 

 

Запорізька обласна організація Профспілки

працівників соціальної сфери України