P1110942

Лісове господарство у Закарпатті – одна з провідних галузей економіки нашого краю. Враховуючи специфіку виробництва, воно є травмонебезпечним. Оскільки це питання – на контролі Закарпатської обласної ради голів профкомів працівників лісового господарства (голова Валерій Федурця), невипадково на засіданні президії облорганізації профспілки розглянуто стан охорони праці на підприємствах галузі з урахуванням його актуальності.

Як зазначив профспілковий лідер галузі Валерій Федурця, адміністрації та профспілкові комітети на місцях проводять постійну роботу щодо охорони праці та техніки безпеки. Зокрема, найкраще організовано цю роботу у держлісгоспах – Ужгородському (директор Іван Костів, голова профкому Георгій Вербовський), Мукачівському (директор Василь Анталовський, голова профкому Віра Делеган), Мокрянському (директор Михайло Куцин, голова профкому Михайло Декет), ряду інших. Тут приділяється значна увага дотриманню технологій при виконанні робіт з лісозаготівлі, а також техніки безпеки при використанні обладнання. Систематично проводяться інструктажі, атестація робочих місць за умовами праці, працюючі забезпечені спецодягом і спецвзуттям, обладнано кутки з охорони праці тощо.

На обласному рівні роботу з охорони праці галузева профспілка координує з відповідною службою обласного Управління лісового та мисливського господарства, й зокрема, з головним спеціалістом відділу лісових ресурсів та охорони праці Омеляном Бровді, а також з державними структурами з охорони праці. Проводиться спільний моніторинг стану охорони праці і техніки безпеки на підприємствах галузі.

Однак, як зазначалося на засіданні президії обласної організації профспілки, незважаючи на значну роботу на всіх рівнях, на окремих підприємствах продовжують мати місце випадки виробничого травматизму, в тому числі з летальними наслідками. Тож, спільне завдання – вдосконалювати цю важливу ділянку роботи щодо підвищення рівня охорони праці. Воно й надалі залишається пріоритетом обласної галузевої профспілки.

На фото:

- учасники засідання президії обласної організації профспілки працівників лісового господарства;

- веде засідання голова облорганізації профспілки Валерій Федурця;

Фото автора