чиновники-люди

 

Комісія ради Федерації профспілок Кіровоградської області з питань захисту трудових, соціально-економічних прав працівників підготувала Звернення до Прем’єр – міністра України А. Яценюка про внесення змін до деяких законодавчих проектів України щодо пенсійного забезпечення. Як відомо, з 1 червня ц.р. скасовано норми щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії призначаються відповідно до законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», але при цьому не відмінено норму закону від 8.07.2010 року №246-УІ про ЄСВ, яким вказаним працівникам встановлено єдиний соціальний внесок у розмірі 6,1 відсоток.

Заяви і звернення про ініціювання усунення кричущої несправедливості до цієї категорії працівників на адресу Мінсоцполітики не дають позитивного рішення. Мало того, що оклади держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування нижчої та середньої ланки знаходяться на рівні мінімальної зарплати, так з них утримується майже подвійна ставка ЄСВ.

Не зрозуміло, за що так жорстоко матеріально караються державні службовці, які свої обов’язки здійснюють від імені держави та за її дорученням?

 

Максим Баланенко,

Голова ФПО