IMG 2662

Відразу три навчальні семінари проходили в НМЦ профспілок протягом минулого тижня. Освітяни з м. Шостка Сумської області вивчали основи профспілкового органайзингу, молодь Київпрофради гуртувала свою команду, а новообрані голи профспілкових організацій з усієї України проходили базове навчання.

Семінар «Органайзинг — інструмент розвитку та зміцнення профспілок» для Шосткинської міської організації Профспілка працівників освіти і науки України був по-своєму унікальним. Вперше до Центру звернулася профспілкова організація міського (або районного) рівня бюджетної сфери для проведення навчання з питань органайзингу. На семінарі спілчани вивчали базові поняття та інструменти органайзингу, практикувалися у навичках спілкування з членами Профспілки, проведення зборів та планування інформаційної кампанії. Логічним доповненням теми органайзингу став міні-тренінг “Компетенція профспілкового лідера” від практичного психолога Ірини Глушко.

Вдруге за останні декілька років Чернігівський НМЦ приймав у своїх стінах членів молодіжної ради Київської міської ради профспілок. Для них був організований і проведений семінар-тренінг “Молодь — майбутнє профспілок”.

Загальний напрямок навчання — робота в команді та створення позитивного іміджу профспілок. Учасники тренінгу-молоді профлідери проявили неабияку ерудованість, активність, небайдужість та прагнення змінювати на краще навколишній світ.

Напевно, найбільш незвичних заходом минулого тижня можна сміливо назвати семінар для новообраних голів первинних профспілкових організацій та членів виборних органів профспілок “Ефективна практика роботи профспілкового лідера в XXI столітті”. Варто лише поглянути на його географію. Освітяни, металурги, зв'язківці, авіабудівники та комунальники. Донецька, Кіровоградська, Тернопільська, Київська, Запорізька, Полтавська, Дніпропетровська та Чернігівська області.

Варто відзначити злагоджену та продуктивну роботу групи, яка протягом навчання об'єдналась в одну дружню команду! До навчальної програми організатори включили найбільш важливі та першочергові для роботи профспілкового лідера питання:

- правові основи діяльності профспілок;

- організаційна робота;

- діловодство в профспілковій організації;

- колдоговірна робота;

- профспілковий органайзинг;

- створення команди.

Зауважимо, що навчання на всіх семінарах проводилось силами викладачів Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок. Усі учасники окрім корисних знань, практичних навичок та приємного спілкування, отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

В листопаді місяці Навчально-методичний центр продовжує приймати заявки на організацію семінарів від профспілкових організації з усієї України. Найближчим часом планується проведення навчання для керівників обласних, районних, міських організацій галузевих профспілок та обласних профоб'єднань “Комунікація та командна робота — шлях до підвищення ефективності діяльності профспілки”. Отже, ласкаво просимо до Чернігівського навчального Центру!

Віталій Копиш

керівник Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок