IMG 4294

 

11 листопада у Києві відбувся VI з’їзд Профспілки працівників лісових галузей України, на якому заслухано звіт про роботу ЦК Профспілки за 2010 – 2015 роки і окреслено основні завдання Профспілки на майбутній період. У роботі з’їзду взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк.

Виступаючи з доповіддю, Голова Профспілки Вадим Сібільов відзначив, що робота Профспілки, профорганізацій та їх виборних органів проводилась у складних умовах економічного реформування, непослідовності соціальної політики, невідповідності намірів та практичних дій держави щодо забезпечення законних прав та гарантій трудящих та членів їх сімей. Основну увагу ЦК зосередив свою роботу у звітному періоді на захисті трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, укладенні та контролі за виконанням галузевих угод і колдоговорів, збереженні профспілкових організацій, погашенні заборгованості по зарплаті.

Вадим Сібільов констатував, що події, які сталися в Україні за останні два роки, а саме анексія Криму, війна на Сході України негативно позначились на роботі підприємств. Це призвело до падіння обсягів виробництва та реалізації продукції, скорочення робочих місць, зниження рівня заробітної плати, а на окремих підприємствах галузі – до виникнення заборгованості із заробітної плати. Не сприяла соціально-економічному захисту спілчан відсутність соціального діалогу на рівні сторін галузевої угоди у промисловій сфері, у т.ч. через відсутність центральних органів виконавчої влади і галузевих об’єднань роботодавців, що унеможливило укладення галузевої угоди на новий термін.

 

IMG 4303

 

Голова ЦК профспілки підкреслив, що актуальними в роботі профспілкових органів залишаються питання створення на виробництві здорових і безпечних умов праці, й відзначив, що в результаті вжитих заходів намітилась позитивна тенденція зниження виробничого травматизму. Він окремо зупинився на необхідності постійної роботи з молоддю, яка є однією з найбільш незахищених верств населення. Залучення молоді до профспілкового членства Вадим Сібільов назвав одним з найважливіших завдань Профспілки. Завершуючи виступ, він наголосив: «Використовуючи всі наші можливості, нам необхідно зосередитися на головному – турботі про людину праці, її соціально-економічному захисті, збереженні робочих місць, забезпеченні всіх працюючих гідною заробітною платою і безпечними умовами праці».

 

IMG 4302

 

Заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк у своєму виступі подякував керівництво Профспілки і всіх присутніх за активну участь у всіх заходах ФПУ. Він також зупинився на актуальних питаннях взаємовідносин влади з профспілками, відсутності повноцінного соціального діалогу, тотальних порушеннях прав людей праці і вкрай негативних наслідках для них від економічних та соціальних реформ, що проводяться владою, зазначивши при цьому, що «генерування бідності серед працюючих – це злочин держави».

Окремо у виступі він торкнувся завдань профспілок у процесі прийняття нового Трудового кодексу, підготовці й підписанні нової Генеральної Угоди, інших важливих питаннях сьогодення.

 

IMG 4295

 

Говорячи про стратегічні завдання профспілок, внутрішньопрофспілкову модернізацію й консолідацію профспілкового руху, він висловив сподівання, що «найближчим часом ми зуміємо модернізувати профспілковий рух на всіх рівнях. Тільки справжня консолідація наших зусиль на пріоритетних напрямах роботи може змінити ситуацію на краще».

Сергій Кондрюк закликав учасників зібрання взяти участь у Всеукраїнських зборах голів первинних профспілкових організацій, які відбудуться  30 листопада ц.р. у м.Києві, та внести конкретні пропозиції для підготовки їх рішень, а також звернувся до присутніх з пропозицією активно долучитися до підготовки рішень VII з’їзду ФПУ, який має відбутися у березні 2016 року.

 

IMG 4297

 

Роботу Профспілки за звітний період визнано задовільною.

Головою Профспілки на наступний період обрано Вадима Сібільова.

 

 

Прес-центр ФПУ