DSCN4347

 

10 листопада 2015 року в Будинку столичних профспілок відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради за участю Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок і Сторони роботодавців.

У заході взяли участь заступник голови КМДА Михайло Радуцький, голова Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк, голова Спільного представницького органу Сторони роботодавців м. Києва Віталій Майко, голова Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник, представники влади та роботодавців, керівники міських галузевих профспілок.

На засіданні предметом розгляду були наступні питання:

‑ про організацію підготовки у професійно-технічних закладах м. Києва висококваліфікованих фахівців для потреб столичного господарства.

‑ про стан справ на столичному ринку праці та щодо проблемних питань, які можуть виникнути у разі запланованого Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) скорочення чисельності працівників міської служби зайнятості.

З першого питання виступила заступник начальника управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Таїсія Мусієнко, яка розповіла про основні напрями розвитку системи професійної освіти у м. Києві.

Про стан справ на столичному ринку праці щодо проблемних питань, які можуть виникнути у разі запланованого Держаною службою зайнятості скорочення чисельності працівників міської служби зайнятості присутніх доповів директор Міського центру зайнятості Віктор Сухомлин.

Зі співдоповідями з окреслених питань виступили голова Міськпрофради Валентин Мельник, за ступник голови Міськпрофради – начальник управління з економічних питань і соціального діалогу Олена Панова, голова СПО роботодавців м. Києва Віталій Майко, голова Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк.

Під час виступів представники профспілкової сторони запропонували на проведенні круглих столі для більш детального розгляду проблем, які сьогодні існують в системі професійної освіти та на ринку праці  а також проекту закону №3231, який передбачає зміни в управлінні професійної освіти.

За підсумками засідання тристороння соціально-економічна рада прийняла узгоджені рішення, направлені на усунення проблемних питань і покращення справ у цих сферах.

 

Управління організаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення і загальних питань

Міськпрофради

 

DSCN4315

 

DSCN4308

 

 

 

DSCN4314

 

DSCN4341

 

DSCN4319