xj3YvUwucJ0

 

Розпочався новий навчальний рік для профспілкових працівників та активістів у навчальному центрі профспілок Закарпаття (директор Іван Олексик). Першою провела навчання найбільша у нашому краї профспілка - працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич). Відбувся семінар-навчання голів та бухгалтерів міських, районних організацій профспілки, а також профкомів вищих навчальних закладів. Головна тема, винесена на порядок денний, «Особливості застосування норм Податкового кодексу України для профспілкових організацій».

Відкриваючи семінар, профспілковий лідер галузі Тетяна Повханич підкреслила важливість питань, які розглядатимуться і тому на семінар були запрошені фахівці Державної фіскальної служби у Закарпатській області.

З інформацією про зміни в оподаткуванні неприбуткових організацій виступила начальник управління оподаткування фізичних осіб ДФС у Закарпатській обласні Еріка Васкова. На питаннях оподаткування фізичних осіб зосередила увагу заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків Наталія Жук. Про нарахування єдиного внеску на суми нарахованої зарплати за видами виплат вів мову завідувач сектору адміністрування єдиного внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб Микола Богдан.

Враховуючи побажання профактивістів, на семінар-навчання було запрошено і начальника сектору надання фінансового забезпечення виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Богдана Савицького, який акцентував увагу на зміну у питаннях оплати лікарняних.

Завідувач фінансовим відділом-головний бухгалтер обласної організації профспілки освіти і науки Ганна Янчук у своєму виступі зупинилася на основних напрямках діяльності бухгалтерів та скарбників профспілкових організацій, підкресливши, що такі семінари потрібні для обміну інформацією, практики фахового спілкування та отримання необхідного досвіду.

Підбила підсумки роботи семінару-навчання голова облорганізації профспілки освіти і науки Тетяна Повханич.

 

На фото:

- голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич (ліворуч) та завідувач фінансовим відділом-головний бухгалтер обласної організації профспілки освіти і науки Ганна Янчук проводять семінар-навчання;

 

qMH23IfYRGc

 

- профспілкові активісти – учасники зібрання;

 

TvbikfqYTiA

 

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради