1

 

10 листопада п.р. з використанням засобів відеоконференцзв'язку в студії ПАТ "Укртелеком" відбулося розширене засідання Президії ЦК Профспілки працівників зв'язку України з порядком денним:

1. Про підсумки підготовки підприємств галузі зв'язку до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років.

2. Про підсумки Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей влітку 2015 року.

3. Про скликання ІІІ Пленуму ЦК Профспілки працівників зв'язку України.

У роботі Президії взяли участь представники: Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Українського державного центру радіочастот, ПАТ "Укртелеком", УДППЗ "Укрпошта", Концерну РРТ, Державного підприємства спеціального зв'язку, ДП "Преса", ПрАТ "Діпрозв'язок та голови профспілкових організацій.

Відкриваючи дискусію з першого питання голова Профспілки працівників зв'язку України Микола Стародуб окреслив обсяги робіт, які були виконані при підготовці підприємств галузі до роботи в зимових умовах, акцентував увагу на питаннях, які турбують спілчан при роботі підприємств, про їх забезпечення спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

 

7

 

Президія ЦК Профспілки працівників зв'язку України заслухавши інформації представників підприємств галузі щодо готовності до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років відзначила, що підготовка підприємств до роботи в осінньо-зимовий період здійснювалася відповідно до розроблених та затверджених планами організаційно-технічних заходів.

У рамках підготовки до опалювального сезону було виконано великий обсяг робіт. Особлива увага приділялася поточному ремонту виробничих будівель та споруд, будівель житлового фонду, котелень, теплових мереж, енергетичного та транспортно-складського господарства, об'єктів житлово-комунального та соціального призначення, енергозберігаючого обладнання, повірці приладів обліку споживання енергоресурсів, створенню необхідної кількості запасів палива для забезпечення роботи котелень і опалювальних систем в осінньо-зимовий період, забезпеченню температурного режиму на робочих місцях, у виробничих та службових приміщеннях, забезпеченню працівників необхідною кількістю зимового спецодягу та спецвзуття, підготовці автомобільного транспорту до роботи в умовах понижених температур, проведенню ревізії та доукомплектуванню первинними засобами пожежогасіння, проведенню практичних занять з працівниками щодо роботи та безпечної життєдіяльності в осінньо-зимовий період.

 

DSC00173

 

На підставі вищевикладених фактів Президія ЦК Профспілки відзначила, що керівники підприємств галузі разом з профспілковими організаціями з повною відповідальністю підійшли до вирішення питань з підготовки до осінньо-зимового періоду 2015 - 2016 років, і станом на 01 листопада п.р. підприємства галузі зв'язку готові до роботи в зимових умовах.

Про підсумки Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей влітку 2015 року проінформувала заступник зав. відділу організаційно-правової роботи Профспілки працівників зв'язку України Тетяна Бувайлик.

У Всеукраїнському огляді на кращу організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2015 року взяли участь всі профспілкові організації (організаційні ланки) Профспілки працівників зв'язку України.

Під час літньої оздоровчої кампанії 2015 року всіма формами оздоровлення та відпочинку охоплено 2636 дітей, були задіяні 127 дитячих оздоровчих закладів, в т.ч. 3 стаціонарні оздоровчі заклади, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій галузі: "Стріла" Запорізької дирекції УДППЗ "Укрпошта", "Юний зв'язківець" Одеської та "Чайка" Рівненської філій ПАТ "Укртелеком".

Із загальної кількості дітей, 70 % дітей оздоровлювалися в дитячих закладах оздоровлення у межах власного регіону, 49 % дітей відпочивали по 14 днів, 36 % дітей відпочивали по 18 днів і 15 % дітей – 21 день відповідно.

Всього на проведення оздоровчої кампанії 2015 року використано з різних джерел фінансування 7590,85 тис. грн. В середньому вартість дитячої путівки становила від 3 до 4 тисяч гривень залежно від тривалості зміни.

Для дітей в оздоровчих закладах організовувалися різні заходи: урочисті лінійки, одноденні походи, ярмарки, фестивалі, вечори зустрічей, змагання, квести з подоланням певних маршрутів та випробувань, дискотеки та гала-концерти.

Але підбиваючи підсумки оздоровлення та відпочинку дітей працівників галузі в рамках Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей у 2015 році, Президія зазначила, що кількість оздоровлених дітей у порівнянні з 2014 роком зменшилась на 2135 дітей.

 

9

 

Основними чинниками зменшення показників стали: зменшення кількості працівників підприємств, внаслідок впровадження нової організаційної структури, і як наслідок, зменшення кількості дітей, що потребують оздоровлення; відсутність фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, внаслідок прийняття Верховною Радою України Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці"; зростання вартості путівки до дитячих закладів оздоровлення; збільшення вартості проїзду до закладів оздоровлення; збільшення відсотку доплати батьків за путівки.

Протягом оздоровчого сезону 2015 року випадків порушень правил утримання, експлуатації дитячих оздоровчих закладів, безпеки життя і здоров’я дітей та обслуговуючого персоналу не виявлено.

Заслухавши інформацію Президія ЦК Профспілки відзначила належну роботу керівників філій: ПАТ "Укртелеком", УДППЗ "Укрпошта", Концерну РРТ, голів: ОПО ПАТ "Укртелеком", ОПО УДППЗ "Укрпошта", ОПО Концерну РРТ, Київської міської профспілки працівників зв'язку, профспілкових організацій філій ПАТ "Укртелеком", обласних організацій профспілки працівників зв'язку дирекцій УДППЗ "Укрпошта" щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року та за ефективну організаторську роботу, спрямовану на створення належних та безпечних умов для оздоровлення та відпочинку дітей нагородила Почесною грамотою ЦК Профспілки працівників зв'язку України з виплатою грошової винагороди згідно Положення про Почесну грамоту ЦК Профспілки Олексійчук Світлану Миколаївну - адміністратора оздоровчого комплексу "Чайка" Рівненської філії ПАТ "Укртелеком".

З третього питання порядку денного Президія ЦК Профспілки прийняла рішення скликати ІІІ Пленум ЦК Профспілки працівників зв'язку України 10 грудня п.р. в м. Києві.

З усіх питань порядку денного Президії були ухвалені відповідні постанови.

Засідання Президії ЦК Профспілки працівників зв'язку України завершилось урочистим привітанням зв'язківців з професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку, яке відзначатиметься 16 листопада п.р.

 

Заст. зав. відділу організаційно-

правової роботи Профспілки

працівників зв'язку України                                              Тетяна Бувайлик