P1580426

12 листопада 2015 року відбулася VI звітно-виборна Конференція Федерації профспілок Вінницької області.

Для участі в ній було обрано 194 делегата від 27 членських організацій ФПО.

В роботі Конференції взяли участь:

• заступник  голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко;
  • заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк;
  • представники виконкому Вінницької міської Ради;
  • представники обласного об’єднання організацій роботодавців;
  • керівники обласних управлінь та відомств;
  • ветерани профспілкового руху;
  • представники ЗМІ.

Голова Федерації профспілок області Микола Колесник в своїй доповіді зупинився на питаннях, які вирішували профспілки Вінниччини у звітному періоді та окреслив стратегічні напрямки роботи ФПО в сучасних умовах та на перспективу.

Головними напрямками роботи Федерації профспілок області, її членських організацій було збереження та розвиток виробництва, забезпечення достойного рівня заробітної плати працівників, продуктивної зайнятості, безпечних умов праці. Багато важливих та гострих питань соціального захисту працівників вирішувалося засобами соціального діалогу. На захист трудових прав спілчан працювали Регіональна, Міська угоди, 9 обласних галузевих угод та 27 міжгалузевих районних, а також угоди укладені між Федерацією профспілок області та обласним Центром зайнятості населення, Пенсійним фондом, територіальним управлінням Держгірпромнагляду, Територіальною державною інспекцією з питань праці, обласним відділенням Національної служби посередництва та примирення, а також 4220 колективних договорів, якими охоплено 92% штатних працівників. Представники профспілок беруть участь у роботі колегіальних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, організацій роботодавців, тощо.

Разом з тим, доповідач звернув увагу на те, що позитивних результатів у досягненні балансу інтересів суб’єктів трудових відносин ще не досягнуто.

В надскладних умовах сьогодення, коли відбувається справжній наступ на права трудівників, необхідно повною мірою використовувати засоби соціального діалогу та визначені чинним законодавством повноваження для захисту законних прав та інтересів членів профспілок.

ФПО та її членські організації вживали заходи щодо недопущення звуження трудових прав та соціальних гарантій працюючих. Члени профспілок області брали активну участь у акціях протесту в столиці України.

Микола Колесник закцентував увагу делегатів Конференції на тому, що системні реформи в нашій країні варто було б розпочати саме з реформи оплати праці.

Також у доповіді він висвітив питання:

правового захисту членів профспілок;

безпеки праці і охорони здоров’я;

реалізації молодіжної політики профспілок;

оздоровлення спілчан та членів їх сімей;

здорового способу життя та духовного розвитку спілчан;

зміцнення профспілкового руху Вінниччини.

Заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко  зазначив, що Федерація профспілок  Вінницької області завжди була в авангарді профспілкового руху та показала свою згуртованість і дієвість при відстоюванні соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок, здатність протистояти кризовим явищам в умовах суспільно-політичних  змін в країні.

Володимир  Саєнко в своєму виступі зупинився на найбільш важливих проблемах, з якими доводиться боротися профспілкам України, а також прокоментував подальші дії ФПУ стосовно захисту законних  соціально-економічних прав та інтересів  працюючих.

Конференція ухвалила Постанову ”Про роботу Федерації профспілок області”, ряд резолюцій, а також затвердила Програму дій ФПО на 2015-2020 роки.

Обрано новий склад Ради, Президії та Ревізійної комісії ФПО.

Головою Федерації профспілок області делегати Конференції обрали Колесника Миколу Павловича.

Федерація профспілок Вінницької області

P1580413