1446111081 p1210211

Слово – учаснику семінару

Наприкінці минулого місяця відбувся Всеукраїнський навчальний семінар спеціалістів членських організацій ФПУ, відповідальних за проведення протестних акцій «Технологія проведення нових форм колективних дій профспілок». Цей семінар проходив на базі навчально - методичного центру Волинської області (директор Галина Петрівна Даниленко).

До Луцька з’їхались представники різних профспілкових еліт, які мали змогу поспілкуватись з провідними спеціалістами області у сферах, що пов’язані з протестними настроями.

Останнього дня учасники та модератори семінару обмінювалися враженнями, міркуваннями, підводили підсумки. Кожен розповів про те, що навчився за цей час і що "повезе додому".

Підсумки семінару були проведені у формі комплементаріуму. У жвавій дискусії учасники семінару винесли позитивну оцінку роботі даного заходу.

Один із учасників семінару, Тіберій Михайлович Лукач – заступник голови Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України - так висловив свої враження:

«Для мене особисто участь у протестних акціях профспілок не новина, адже понад 25-ти років працюю в Закарпатському обкомі профспілки працівників охорони здоров’я – секретарем, а відтак заступником голови обкому профспілки. За цей час неодноразово організовував виїзди медиків на Всеукраїнські акції протесту до м. Києва, особисто брав участь у пікетуванні Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. А під час акції протесту профспілок за галузевим принципом в червні цього року від імені медиків Закарпаття і України сам виступав на мітингу перед Кабінетом Міністрів України.

І тому для мене дуже актуальним стало проведення семінару - навчання організаторів протестних акцій. Протягом трьох днів – з 20 по 22 жовтня ми отримали фахові рекомендації і поради щодо проведення протестних акцій. Зокрема, йшлося про причини виникнення колективних конфліктів, нормативно-правову базу протестних акцій, технології їх підготовки і проведення, про інформаційну компанію в підготовці акції протесту, тощо. Перед нами виступали науковці вищих навчальних закладів, журналісти, організатори акцій протесту, працівники правоохоронних органів.

Велике спасибі директору навчально - методичного центру Волинської області  Галині Петрівні Даниленко, яка з допомогою фахівців ФПУ організувала цей потрібний для працівників профспілок семінар. Особливо хотів ти виділити виступ заступника Голови ФПУ Євгена Михайловича Драпятого, який в доступній формі розповів про дії ФПУ щодо захисту трудящих, непрості контакти з урядом, шляхи вирішення назрілих проблем. Неодноразово спілкувався я із заступником керівника Департаменту профспілкового руху ФПУ Ларисою Володимирівною Ровчак, з якою обговорювали конкретні дії профспілок на сучасному етапі, участь членських організацій у протестних акціях. Вдалося поспілкуватися із своїми колегами з Волині, з якими обмінялися досвідом роботи.

Крім теоретичних занять під час семінару проводились практичні заняття, тренінги, ділові ігри. Цікавою була і культурна програма, яка включала екскурсію у замок Любарта. В кінці семінару кожен його учасник отримав сертифікат, який підтверджує нашу участь у семінарі «Технологія проведення нових форм колективних дій профспілок». Тепер наше завдання - реалізовувати отримані знання на практиці, під час семінарів, зустрічей з профспілковим активом охорони здоров’я Закарпаття.

Ще раз велике спасибі організаторам корисного семінару!»

Підбиваючи підсумки проведеного семінару, учасники запевнили у чудовому загальному враження від заходу. Відзначено було й високий рівень підбору експертів. Самі ж виступи, за словами учасників, дали багато нових тем для подальшої роботи та поповнили їх власні професійні  портфоліо новими методичними родзинками.

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями