DSC04119

 

Запорізька обласна рада профспілок 3 грудня 2015 року спільно з департаментами освіти і науки, культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, міським управлінням культури провели нараду з питань організації та проведення новорічних та різдвяних свят для дітей та підлітків області.

      У нараді взяли участь керівники закладів культури, члени робочої групи облпрофради по контролю за підготовкою і проведенням новорічних свят для дітей та підлітків під час зимових канікул, фахівці в галузі культури відповідних відомств.

       Відкриваючи нараду, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон окреслив питання підготовки до проведення святкових новорічних заходів для дітей та підлітків, як в закладах культури так і в навчальних установах області, особливо наголошуючи на безпечному  проведенню свят ялинки.

       Завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін проінформував присутніх на нараді про роботу творчих  колективів, які працюють над створенням новорічних свят для маленьких глядачів біля ялинки, спектаклів і музичних казок, які будуть проходити  в глядацьких залах. Окреслив перелік питань, які необхідно вирішити до початку проведення свят ялинки.

       Також  з інформацією виступив головний технічний інспектор праці облпрофради Микола Чос, який звернув увагу присутніх на вимоги з питань охорони праці та безпеки дітей під час проведення новорічних заходів.

       Головні спеціалісти департаментів культури,  освіти і науки обласної державної адміністрації Людмила Згурська і Василь Панченко довели присутнім вимоги розпорядчих документів прийнятих облдержадміністрацією, відповідними департаментами та про новорічні заходи які будуть проходити в підвідомчих установах.

       Голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки Надія Гринь, культури Олена Бойко висловили пропозиції по організації спільної роботи та побажали колективам закладів культури успішного проведення заходів для дітей і підлітків.

       Заступник директора Запорізького академічного обласного театру юного глядача Зінаїда Спектрова довела інформацію  про проведення благодійних акцій театру для шкіл сільської місцевості, дитячих лікарень і дітей із соціально незахищених сімей.

       Представники обласних  організацій профспілок мали можливість поспілкуватися з керівниками закладів культури, обговорити перелік питань, які турбують членів профспілок щодо відвідування святкових заходів для дітей.

       Інформація, отримана керівниками закладів культури, дасть їм змогу більш якісно підготуватися до проведення новорічних свят ялинки.

 

 

Запорізька обласна рада профспілок

 

 DSC0401