10 декабря

10 грудня Об'єднання профспілок Харківської області та його Молодіжна рада провели флешмоб, присвячений Міжнародному дню прав людини. У ході флешмоба харків'янам було запропоновано проголосувати, чи дотримуються в Україні права людини, проголошені Загальною декларацією прав людини. Зокрема, йдеться про 7 статтю, яка твердить, що: "Всі люди рівні перед законом і мають право, без будь-якої різниці, на рівний захист закону", статтю 23 "Кожна людина має право на працю, на вільний вибір роботи, на справедливі і сприятливі умови праці та на захист від безробіття..." та "Кожний працюючий має право на справедливу і задовільну винагороду, яка забезпечує гідне людини існування, її самої та її сім'ї, і яка в разі необхідності доповнюється іншими засобами соціального забезпечення", статтю 25 "Кожна людина має право на такий життєвий рівень, включаючи їжу, одяг, житло, медичний догляд та необхідне соціальне обслуговування, який є необхідним для підтримання здоров'я і добробуту її самої та її сім'ї".

Мета цього заходу - привернути увагу народу до проблем, які стосуються прав кожного з нас.

Перехожих зацікавило дане дійство і багато зупинялися, щоб взяти участь в акції.

Переважна більшість із тих, хто взяв участь в голосуванні, констатували, що, на жаль, названі вище положення Загальної декларації прав людини, не виконуються.

Об'єднання профспілок Харківської області

10 декабря-1