IMG 4476

 

9 грудня в Навчально-методичному центрі профспілок відбулося засідання круглого столу “Сучасні виклики забезпечення прав людини в Україні”. Захід був організований в рамках відзначення на Чернігівщині Міжнародного дня захисту прав людини. Саме 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН прийнято Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

 

Ініціатори проведення круглого столу — Федерація профспілкових організацій Чернігівської області та Центр освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок. До участі були запрошені представники державних структур, громадських правозахисних та профспілкових організацій, науковці. Учасників заходу привітав та розпочав засідання Петро Чорнорот — заступник голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

 

З поміж іншого, організатори розповіли про мету проведення заходу — привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми дотримання прав людини в усіх сферах (від трудових відносин до відносин у родині), активізувати партнерський рух владних структур та громадських організацій щодо попередження порушення прав людини, сприяти утвердженню правової культури у місцевій громаді.

 

Предметом для обговорення на круглому столі стали наступні питання:

  • формування трудових відносин в Україні;
  • забезпечення трудових прав працівників в сучасних умовах;
  • дотримання соціально-економічних прав;
  • дотримання прав людини в частині доступу до зайнятості;
  • рівні права — рівні можливості різних верств населення;
  • механізм реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу в цивільних і адміністративних справах;
  • сприяння дотриманню і захисту прав людини в рамках діяльності Національного превентивного механізму та ін.

 

 

Віталій Копиш,

 Навчально-методичний центр

 Федерації профспілкових організацій Чернігівської області

 

IMG 4453

 

IMG 4457

 

 

IMG 4461

 

IMG 4474