IMG 5405

 

Завдання Профспілки працівників зв'язку України щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в умовах інтеграції України до ЄС обговорили сьогодні в Києві учасники ІІI Пленуму ЦК Профспілки.

У його роботі взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

Він наголосив на тому, що наразі в Україні склалася унікальна ситуація, коли Уряд не чує профспілки та роботодавців, через що майже не проводиться дієвий соціальний діалог, хоча в усіх цивілізованих країнах саме соціальний діалог є рушійною силою розвитку держави.

Профспілковий лідер змістовно розповів про колективний трудовий спір, до якого вимушені були вступити профспілки з Урядом та роботодавцями, про роботу над законопроектами соціального спрямування, над якими працюють профспілки, а також новим Трудовим кодексом України.

 

IMG 5444

 

- На сьогодні листи, телеграми та звернення не мають бажаного ефекту, - підкреслив Голова ФПУ, - потрібно активно і солідарно виступати проти несправедливості та наруги над трудовими правами працівників. Він анонсував проведення профспілкових акцій, запланованих на 11 та 16 грудня з метою донесення до владних структур позиції профспілок стосовно запланованих показників Державного бюджету на наступний рік та необхідності підвищення соціальних стандартів.

Обговорюючи питання порядку денного учасники пленуму зазначили, що минулий після попереднього пленуму ЦК Профспілки рік був насичений доленосними подіями як в країні, так і в профспілковому середовищі. В час, коли в країні мали б відбуватися важливі економічні зміни в умовах інтеграції України до Європейського Союзу, на жаль, спостерігається поглиблення бідності українського працівника та його сім’ї, знецінення трудових доходів та заощаджень через низький рівень розмірів основних державних соціальних стандартів та гарантій, зростання зарплатних боргів, збільшення безробіття в умовах небувалого росту цін на товари і послуги, багатократного підвищення житлово-комунальних тарифів, девальвації національної валюти и посилення податкового тиску.

 

IMG 5414

 

Серед пріоритетних напрямів роботи та подальших дій на захист конституційних трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників Пленум визначив наступне:

- посилення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників-членів Профспілки в умовах реформ та євроінтеграції України;

- здійснення громадського контролю за дотриманням норм міжнародного і національного законодавства у сфері праці.

Учасники Пленуму підтримали Резолюцію Всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій від 30.11.2015 року.

Ухвалити Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення конституційних прав і свобод громадян.

Також було обрано делегатів на VII З'їзд та членів Ради Федерації профспілок України.

 

IMG 5430

 

IMG 5425

 

 

IMG 5436

 

Прес-центр ФПУ