DSC01624

 

 

Запорізька обласна рада профспілок 10 грудня 2015 року спільно з соціальними партнерами провела засідання круглого столу в рамках відзначення Міжнародного Дня захисту прав людини.

В заході взяли участь профспілковий актив, фахівці галузевих профспілок та представники соціальних партнерів.

Учасники заходу ознайомились з організацією роботи управління праці і соціального захисту населення Жовтневого району м. Запоріжжя, у якому реалізується Європейський проект "Удосконалення системи надання соціальних послуг". Присутнім було показано як працює електронна система управління чергою, яка дозволяє організувати прийом громадян та за лічені хвилини вирішити широке коло питань кожного відвідувача.

Дана система веде абсолютно прозорий робочий процес, надає можливість керівнику щоденно відслідковувати кількість прийнятих відвідувачів кожним фахівцем, а також затрачений час на прийом громадян. Створено діючий архів персональних справ всіх отримувачів відшкодувань та субсидій, облаштовано кімнату матері та дитини, ведуться консультації в режимі конференц-зв'язку.

В обговоренні ситуації, що склалася в соціально-трудовій сфері Запорізької області, прийняли участь заступник голови Жовтневої райадміністрації Світлана Даркова, заст. директора Департаменту соціального захисту населення Ірина Разуваєва, заст. начальника управління соціального захисту населення м. Запоріжжя Галина Остапенко, начальник управління соціального захисту населення Жовтневого району м.Запоріжжя Едуард Хижняк, заступник виконавчого директора Запорізької федерації роботодавців Ірина Стрельбицька. Учасники жваво обговорили питання формування трудових відносин, дотримання в області та Україні соціально-економічних прав трудящих, проблем оплати праці та заборгованості по заробітній платі, індексації заробітної плати та компенсації за несвоєчасну виплату, питань зайнятості, необґрунтованого скорочення найманих працівників, надання вимушених відпусток без збереження заробітної плати, дотримання умов колективних договорів. Одним з головних було питання заключення Генеральної Угоди, базового документу для ведення переговорів по колективно-договірному регулюванню трудових відносин.

Кожен із присутніх висловив свою думку та вніс пропозиції до напрямків діяльності сторін соціального діалогу по забезпеченню прав працівників та мешканців Запорізької області.

 

 Запорізька обласна рада профспілок

 

 

DSC01631

 

DSC01632