496dfa8044

 

В актовій залі столичного Буднику профспілок, під головуванням керівника Київської Міськпрофради Валентина Мельника відбулася нарада керівників членських організацій Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок». У зібранні взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України, керівник антикризового штабу профспілок Сергій Кондрюк.

На початку засідання Валентин Мельник поінформував про підсумки проведення Всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій і закликав присутніх висловити спільну позицію для того, щоб виробити спільну тактику дій у вирішенні важливих питань сьогодення.

Перед профактивом столиці виступив Сергій Кондрюк, який розповів про Генеральну угоду, Меморандум із роботодавцями, зупинився на деяких важливих аспектах нового Трудового кодексу а також озвучив позицію профспілок у діалозі з владою та роботодавцями на всеукраїнському рівні.

Розповідаючи про підготовку всеукраїнських зборів голів первинок, Сергій Кондрюк наголосив на тому, що керівники національних профоб’єднань запропонували Прем’єр-міністру провести робочі зустрічі з питань роботи підприємств, підписання Генугоди та вирішення колективного трудового спору, щоб на зібранні поінформувати про результати а також офіційно запросили його на зібрання голів первинок. Але Прем’єр-міністр Яценюк ухиляється від контактів із профспілками.

Підбиваючи підсумки зібрання, голова Міськпрофради Валентин Мельник закликав усіх профактивістів столиці не лише покладатися на ФПУ і Міськпрофраду в питанні захисту трудових та соціально-економічних прав працівників, а й самим долучатися до цієї роботи.

 

Київська міська рада профспілок