2015-12-17 015

 

 

Актуальні питання забезпечення надійного та ефективного захисту соціально – економічних прав членів профспілок,  працівників підприємств рибного господарства та суміжних галузей обговорили учасники VІ з'їзду Профспілки працівників рибного господарства України, який відбувся 17 грудня у м.Києві.

 

В роботі форуму взяли участь та виступили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови Державного Агенства рибного господарства України Андрій Кравченко, представник Міжнародного союзу працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного та ресторанного обслуговування, громадського харчування та суміжних галузей  (IUF) Дмитро Степанюк, представники підприємств галузі, регіональних та первинних профспілкових організацій профспілки.

 Голова Профспілки  Михайло Петров  у звітній доповіді охарактеризував ситуацію в галузі та Профспілці, проінформував про досягнення та проблеми, окреслив коло завдань, які постають перед профспілковим активом галузі, та можливі шляхи їх вирішення. Він також наголосив, що діяльність Центральної Ради Профспілки, територіальних профорганів та профкомів проходила в непростій політичній ситуації в країні, складних соціально-економічних умовах фінансово-економічної кризи. Як наслідок, кількість членських організацій галузевої Профспілки зменшилася на 14 одиниць і чисельність спілчан складає нині 19160 осіб. Галузь багато років поспіль зазнавала чимало реорганізацій, які несли відтік членів профспілок, розвал системи управління підприємствами.

Михайло Петров зазначив, що Центральна Рада, організаційні ланки Профспілки протягом звітного періоду основні зусилля зосередили на проведенні дієвих заходів щодо пом'якшення її негативного впливу на життєвий рівень працівників.

ЦР Профспілки послідовно вирішувала проблеми, питання, які мали місце на виробництві, у сфері зайнятості, оплати й охорони праці, соціального захисту членів профспілки – працівників галузевих підприємств, установ і організацій. Центральною Радою Профспілки у звітному періоді велась активна робота з підготовки та підписання Генеральної угоди на 2008 – 2009 та 2010 – 2012 роки. Були укладені Галузеві угоди на 2008 – 2010  та 2013 – 2014 роки. Нині необхідно здійснювати роботу спільно із Держрибагентством, спрямовану на укладення Галузевої угоди на 2016 – 2018 роки.

Центральна Рада, виборні органи Профспілки спрямовували свою роботу на створення безпечних умов з охорони праці, захисту потерпілих на виробництві, організації оздоровлення і медичного обслуговування членів профспілки та їх сімей.

Виступаючі на з’їзді наголошували, що існує чимало проблемних питань, які потребують від профспілки постійної уваги та дієвих заходів.

Так, голова ППО Іллічівського морського рибного порту Олександр Пономарьов у своєму виступі зробив акцент на важливості питання безпеки праці у функціонуванні галузі.

Голова Одеської обласної організації Профспілки Наталія Кордонська наголосила на важливості роботи над питанням відновлення санаторно-курортного лікування та оздоровлення трудівників галузі та членів їх родин за рахунок коштів соціального страхування.

Юлія Христюк, голова ППО Держрибагентства у своєму виступі поділилася досвідом по захисту прав членів первинної профспілкової організації і представила своє бачення на таке актуальне питання для профспілок, як мотивація профспілкового членства.

Голова Херсонської організації Профспілки Юрій Бачкала, виступаючи, торкнувся такого проблемного питання галузі, як ліквідація рибінспекції та необхідність належного захисту у цьому процесі членів профспілки.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, виступаючи перед учасниками зібрання,  окреслив основні проблемні питання, над якими працює сьогодні Федерація та її членські організації. Він поінформував про ту роботу, яку проводять профспілки по відтворенню системи соціального страхування, про заходи ФПУ на захист конституційних трудових прав працівників проти антисоціальної спрямованості проекту Держбюджету-2016. У своєму виступі Григорій Осовий зазначив, що в Україні, на жаль, має місце наступ на людину праці. Постійне місце роботи мають менше 8 мільйонів людей. Водночас потребують забезпечення 12,5 мільйонів пенсіонерів країни.

Заступник Голови Державного Агентства рибного господарства України Андрій Кравченко поінформував присутніх про хід реформ у галузі та відповів на їх чисельні запитання, заслухав низку проблем, які потребують особливої уваги Держрибагентства.

 VІ з'їзд галузевої Профспілки визнав роботу Центральної Ради Профспілки у звітному періоді задовільною.

Делегатами форуму пролонговано Статут Профспілки та Концепцію розвитку Профспілки працівників рибного господарства України, затверджену попереднім з’їздом Профспілки.

 

Головою Профспілки працівників рибного господарства України обрано Петрова Михайла Миколайовича.

 

Профспілка працівників рибного господарства України пропонує VII з’їзду ФПУ обрати на посаду Голови ФПУ Осового Григорія Васильовича.

 

 

Прес-центр ФПУ

 

2015-12-17 005

 

2015-12-17 048

 

 

2015-12-17 070

 

2015-12-17 046    2015-12-17 041

 

2015-12-17 054

 

  2015-12-17 061

 

2015-12-17 097

 

2015-12-17 098

  

2015-12-17 081

 

2015-12-17 074

 

2015-12-17 100