111 001

 

12 лютого 2016 року відбулася зустріч профспілкового активу області з головою обласної державної адміністрації С.С.Барною та головою обласної ради В.В.Овчаруком.

 

Ще заздалегідь обласною радою профспілок були узагальнені і скеровані очільникам області пропозиції і побажання обласних галузевих профспілкових організацій у виробничій, бюджетній і соціально-трудовій сферах.

Саме спілкування з головами ради і адміністрації відбулося у прямому і відвертому, а інколи емоційному стилі. Далеко не завжди позиції сторін і їх оцінка процесів, що відбуваються в області, співпадали.

 

111 010

 

Голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Людмила Мокей у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на освітянських проблемах, їх особливостях в умовах формування об’єднаних територіальних громад. Подібні турботи і в працівників інших галузей бюджетної сфери. Зокрема, голова обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери Роман Ящищак звернувся з проблемами реформування Територіальних центрів обслуговування (надання соціальних послуг).

 

111 003

 

Голови профспілкових організацій виробничих підприємств наголошували на необхідності отримання державних замовлень, повернення статусу юридичних осіб спиртовим заводам області.

Члени Профспілки працівників культури стурбовані вкрай важки станом фінансування клубних та бібліотечних працівників, а також відсутністю оновлення бібліотечного фонду, відсутні належні умови праці в закладах культури у сільській місцевості.

 

111 005

 

Голови первинних організацій Профспілки працівників охорони здоров’я наголосили на недопущенні зменшення кількості ліжко-місць в закладах охорони здоров’я та скорочення мережі закладів в цілому.

 

                                                                  Відділ організаційно-інформаційної

                                                                         роботи обласної ради профспілок