ГЛМ 1

 

У наш час Інтернет-середовище, без використання можливостей якого вже неможливо уявити існування і сучасної системи профспілкового навчання, постійно стрімко оновлюється. Потреба сьогодення – впевнено орієнтуватися і компетентно діяти у інтернет-медійному просторі. Тому отримання нових знань та компетенцій з цих питань і впровадження їх у повсякденну діяльність дуже важливо для факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту.

24 березня 2016 року у місті Херсон розпочала роботу Школа створення гіперлокальних ком’юніті медіа в Україні, яку проводить Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» в рамках проекту «Сприяння розвитку громадянської журналістики в областях України» за фінансової підтримки Національного Фонду Підтримки демократії (NED). Участь у першому тренінгу Школи, який відбувся 24-26 березня, взяли і представники ФПК ХСЕІ.

Під час навчання учасники Школи отримували практичні навички та знання з питань інтернет-журналістики, особливостей Hyperlocal community news, пошуку, обробки та публікації новин, візуалізації даних, роботи із фото та відеоматеріалами та багато іншого. У форматі тренінгу слухачі навчалися навичкам ефективної комунікації та активного слухання. Учасники тренінгу активно спілкувалися, брали участь в дискусіях.

Група працювала злагоджено і продуктивно протягом всього тренінгу завдяки блискучій роботі професіоналів своєї справи - лекторів-тренерів навчання:

- Головченко В’ячеслава – засновника і Голови Піклувальної Ради Миколаївського Коледжу преси та телебачення. Незалежного журналіста, видавця Інтернет-сайту “Губернський тиждень”.

- Кузнєцової Тетяни – декана факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктора наук із соціальних комунікацій, професора.

- Корнякова Олександра – фотожурналіста, який має багаторічний досвід роботи в напрямку фоторепортажу, учасника багатьох міжнародних конкурсів та виставок, роботи якого замовляють Укрінформ, Уніан, День, Голос України та локальні медіа видання.

- Антощука Юрія – голови Фонду “Об’єднання”, експерта-консультанта з впровадження інформаційно-комунікаційних Інтернет технологій у діяльність органів влади, бізнесу та NGO.

Всі учасники першого тренінгу отримали необхідні знання та навички, цікаві думки і приємні емоції. Але ще навчання у Школі не завершено. Попереду – насичена програма: он-лайн вебінари, другий тренінг, онлайн інтерв’ю із медіа-експертами з Європи, США та України, конференції випускників Школи для обміну досвідом. Сподіваємося на плідну співпрацю та очікуємо нових зустрічей!

 

Олена Шпурік,

декан факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів ХСЕІ

 

 

ГЛМ 2

 

ГЛМ 3

 

 

 

ГЛМ 4

 

ГЛМ 5

 

ГЛМ 6

 

ГЛМ 7