98482878

 

 

25 березня 2016 року в м.Сміла Черкаської області відбувся круглий стіл "Радіоприладний завод "Оризон" – сучасний стан та нові можливості для інвестицій".

Ініціатором проведення заходу став "Центр відновлення платоспроможності" (директор Занько М.М.). Мета -  представленого проекту - це відновлення фінансової спроможності  бувших промислових гігантів через реалізацію майна у колективну власність суб’єктів  малого та середнього бізнесу, використання промислових майданчиків, наявної інфраструктури для впровадження нових технологій, залучення інвестицій.

Запропоновано принципово новий підхід в концепції відновлення платоспроможності підприємств – боржників чи банкрутів: не через дрібну реалізацію цілісного майнового комплексу, а продаж в колективну власність.

Підтримали реалізацію проекту Смілянська міська рада та Федерація профспілок Черкаської області. Адже рівень зайнятості населення в місті обласного значення ( мешкає 68,7 тис. населення) після занепаду потужного радіоприладного заводу, цукрового комбінату, скорочення промислового виробництва порівняно з  1990 роком на 70%, викликає серйозну тривогу, соціальну напругу та необхідність створення нових робочих місць.

Разом з тим місто могло би стати своєрідним майданчиком для розробки та втілення нових методів відновлення платоспроможності підприємств  -  банкрутів. Адже місто Сміла має вигідне географічне розташування, знаходиться на перехресті залізничних та автомобільних шляхів сполучення, близькість до обласного центру та столиці країни.

Перший  крок  ініціаторів на Черкащині привернув увагу широкого кола бізнесових кіл та небайдужих до вирішення проблеми громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

Наступним етапом стане проведення круглого столу в обласному центрі, як можливість фахового обговорення проблематики відновлення платоспроможності підприємств -  банкрутів  на обласному рівні.

 

 

Федерація профспілок Черкаської області