IMG 20160331 100744

31 березня 2016 року відбувся семінар–навчання голів районних координаційних рад профспілок, організований обласною радою профспілок.

Семінар відкрила заступник голови обласної ради профспілок Любов Онищенко, яка проінформувала про підсумки роботи ХХІІІ Миколаївської обласної міжспілкової конференції профспілок та VІІ З’їзду ФПУ. Вона звернула увагу присутніх на прийняті рішення ХХІІІ Миколаївської обласної міжспілкової конференції профспілок та документи, прийняті VІІ З’їздом ФПУ, а саме: резолюції З’їзду ФПУ - «Профспілки – за європейський вибір України», «Профспілки – за результативний соціальний діалог в інтересах добробуту громадян», «Молодь – майбутнє профспілок», «За гендерну рівність і протидію насиллю»; заяви З’їзду ФПУ - «Трудові та соціально-економічні права працівників, розвиток вітчизняної економіки повинні стати пріоритетом Української держави», «Щодо звільнення депутата Верховної Ради України, делегата Парламентської Асамблеї Ради Європи, української льотчиці Надії Савченко та насильно утримуваних українських заручників», «Про критичну ситуацію в профтехосвіті»; звернення З’їзду ФПУ щодо проблем студентської молоді;  Стратегію діяльності ФПУ на 2016–2021 роки «Європейський вибір».

Любов Онищенко у своєму виступі підкреслила необхідність та важливість роботи голів координаційних рад в районах області.

Перед учасниками семінару виступили спеціалісти облпрофради: завідувач відділу з організаційних питань Наталія Євстаф'єва зупинилася на актуальних питаннях мотивації профспілкового членства; головний спеціаліст-технічний інспектор праці Станіслав Шабардін розповів про організацію та проведення громадського контролю з питань охорони праці на підприємствах. Практичні аспекти укладання та розірвання трудового договору розкрила завідувач відділу з правової роботи облпрофради Надія Матвєєва. Тема виступу головного спеціаліста відділу з соціально-економічних питань Марини Баришевської – «Покроковий алгоритм укладання колективного договору». В семінарі також взяла участь та виступила завідувач фінансового відділу-головний бухгалтер Любов Гакаленко. Виступи супроводжувались демонстрацією слайдів та відеофільмів.

Учасники семінару отримали методичні матеріали для  використанні у роботі. Семінар пройшов на високому організаційному рівні та отримав позитивну оцінку його учасників.

Миколаївська обласна рада профспілок

IMG 20160331 100647