DSC 0131

 

         Запорізька обласна рада профспілок разом із соціальними партнерами 30 березня 2016 року провели семінар-нараду з питань організації і проведення літньої оздоровчої кампанії, в якій прийняли участь більш як 60 організаторів літнього відпочинку дітей, директори, власники оздоровчих закладів, профспілковий актив.

 

         Відкриваючи семінар-нараду, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон зупинився на проблемах оздоровчої кампанії минулого літа, окреслив завдання для організаторів літнього відпочинку дітей і підлітків у 2016 році.

         Скрутне становище в країні, обмеженість достатніх коштів для оздоровлення дітей, відсутність часткового фінансування Фондом соціального страхування оздоровлення дітей накладає на профспілки, роботодавців, органи виконавчої влади і місцевого самоврядування велику відповідальність за проведення на належному рівні літньої оздоровчої кампанії.

         Також Віктор Сластьон зупинився на ролі профспілок в оздоровленні дітей, на необхідності концентрації коштів роботодавців, профспілок і батьків для закупівлі дитячих путівок.

         Подорожчання енергоносіїв, плати за землю, продуктів харчування, вартості послуг привели до подорожчання путівок, тому необхідно віднайти всі наявні резерви для проведення якісного і безпечного відпочинку дітей. Оздоровчі заклади нашої області також готові приймати дітей із усіх регіонів України на відпочинок і оздоровлення.

         Про задачі і проблеми які стоять на порядку денному в оздоровчому сезоні 2016 року та їх вирішення проінформував завідуючий відділом облпрофради Анатолій Черепєхін. Наголошуючи на організації і проведенні якісного відпочинку дітей, необхідності ретельного підбору кадрів, постійного контакту з власниками оздоровчих закладів, роботодавцями і профспілками для вирішення невідкладних питань, одна із задач керівників оздоровчих закладів.

         Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан у своєму виступі зупинився на напрямках роботи департаменту з питань оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей, про співпрацю з профспілками, дитячими оздоровчими закладами, відповів на численні запитання директорів дитячих оздоровчих закладів.

         Заступник начальника Головного управління Держсанепідемслужби в Запорізькій області Олександр Мащак проінформував про взаємодію санітарної служби, під час її реформування, з оздоровчими закладами. Вимоги до проведення оздоровлення дітей залишилися незмінними і їх треба виконувати всім закладам незалежно від форм власності і підпорядкування.

         Головний спеціаліст відділу охорони материнства і дитинства департаменту охорони здоров’я ОДА Євгенія Рубанова у своєму виступі розповіла про заходи по підбору та підготовці лікарів для роботи в дитячих оздоровчих закладах, надання невідкладної медичної допомоги районними лікарнями, відповіла на запитання учасників наради.

         Завідувач сектором майнових податків управління податків і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Запорізькій області Ольга Кравець проінформувала учасників наради і зробила детальний аналіз податкового законодавства. Всі бажаючі отримали відповіді на поставлені запитання.

         Заступник начальника управління по нагляду в сфері техногенної безпеки і цивільного захисту населення ГУ ДСНС Євген Оситнянко, начальник аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в Запорізькій області Володимир Мілаєнко дали роз’яснення щодо вимог по безпечному відпочинку дітей, підготовки матросів-рятівників, з ким мати справу по заміру акваторії дна прилеглого до оздоровчого закладу, надання інших послуг, з ким підтримувати зв'язок у разі виникнення непередбачених ситуацій.

         Головний технічний інспектор праці профспілок Микола Чос нагадав присутнім на нараді керівникам оздоровчих заходів про обов'язки по організації безпечного перебування дітей на відпочинку, цілодобової охорони території закладу, з ким підтримувати зв'язок у разі виникнення проблемних питань.

         Учасники наради мали можливість обмінятися досвідом роботи, поспілкуватися із спеціалістами служб по напрямкам роботи, внесли пропозиції щодо покращення їх взаємодії з дитячими оздоровчими закладами під час оздоровчої кампанії.

         На нараді було розглянуто питання покращення рекламної роботи і взаємодії з профспілковими організаціями на предмет закупівлі дитячих путівок. Майже 90% оздоровчих закладів закінчують підготовку до прийому дітей на відпочинок. Спеціалісти облпрофради, галузевих профспілок перевірять у травні місяці готовність оздоровчих закладів до безпечного і якісного відпочинку дітей.

         Перед керівниками дитячих оздоровчих закладів виступили і запропонували свої послуги представники організацій, які бажають співпрацювати з питань постачання продуктів харчування.

         Профспілки разом із роботодавцями, органами влади, власниками оздоровчих закладів докладуть максимум зусиль по забезпеченню якісного оздоровчого сезону 2016 року, та запрошують на відпочинок і оздоровлення дітей із інших регіонів України.

         Контактний телефон відділу культурно-масової, спортивної роботи і оздоровлення Запорізької облпрофради (061) 233-14-32.

 

DSC 0148

 

Запорізька обласна рада профспілок