dfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfg

 

Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО) Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана

 

У ньому говориться:

 

Шановний Президенте!

Шановний Прем’єр-міністре!

 

Нас проінформували, що 22 березня 2018 р. приблизно о 10.20 близько 60 невідомих осіб здійснили напад на учасників засідання виборного органу Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України. Засідання відбувалося в готелі «Турист» у м.Київ. Ми засуджуємо цей напад. Просимо Вас невідкладно дати доручення провести повне розслідування та притягти до відповідальності та справедливого суду тих, хто його здійснив.

На засіданні планувалося обговорити роль галузевих і територіальних угод та колективних договорів у справі захисту соціально-економічних, трудових прав та інтересів членів Профспілки. Розгляд цього питання і прийняття рішення по ньому були зірвані цим нападом. Члени Центрального комітету профспілки зазнали насильницьких протиправних дій, які принижують людську гідність. Нанесено матеріальний збиток приміщенню.

За нашою інформацією, було відразу ж викликано поліцію, але вона прибула на виклик із запізненням і не змогла оперативно припинити протиправні дії.

ЄФПГО зазначає, що такі напади є непоодинокими. Слід пригадати, що в 2014 році подібні злочинні групи намагалися зірвати засідання Ради ФПУ. Схожі атаки на профспілки траплялися не лише в Києві, а й в інших регіонах України. До цього часу поліція не дала належної оцінки таким діям.

Ті, хто вчинили ці дії, та ті, хто за ними стоїть, не були спіймані. ЄФПГО закликає вас забезпечити, щоб профспілковці могли безпечно брати участь у подібних засіданнях та інших публічних профспілкових заходах.

 

Шановний Президенте, шановний Прем’єр-міністре!

Будь ласка, проінформуйте нас про дії, вжиті з метою забезпечення того, щоб Україна стала країною, в якій правосуддя відбувається у відповідності до Цілей сталого розвитку, Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та 20 ключових завдань політики Східного партнерства.

 

Дякуємо вам з ваші дії та відповідь.

 

 

З повагою

 

Генеральний секретар ЄФПГО

Ян Віллем Гудріан